Козметика за кожата
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
http://www.weleda.co.uk/categories/name ... acial-care - като "заговорихме" за натуралниИра wrote:Обичам козметика! Луда съм по нея![]()
Все повече започвам да се ориентирам към натуралната козметика, въпреки че все още не нацяло.
За тяло ми харесват продуктите на Body Shop. От там ми започна любовта и към Shea Butter.
В момента за около очите ползвам на Clarins за първи линии сутрин, а вечер на L`Occitane с Shea butter. Опитвам се да си хидратирам максимално кожата.
Много обичам и термалната вода. Много е освежаващо и действа добре.
Моят опит е:cremcaramel wrote: Но имам едно питане, понеже така и така се възроди теми`ката, за крем, лосион, гел, каквото там за... хм стягане на кожата. След раждането ми остана една отпусната кожа на корема. Ясно, `е с диета, тоест намаляване на подкожните мазнини и с тренировките ще добия по-прили`ен вид, но ако някой се сеща за продукт, който да подпомогне малко външната `аст, ще е добре![]()
1. Крем в оранжева опаковка на Биотерм. Абдошок. Има полза от него и май е единственото, за което съм чувала и пробвала с подобен ефект.
2. Не е крем - трябва да се предизвика кожата за самовъзстановяване - повече ексфолиране, масажиране, хидратиране.
Много е трудно и става след продължително време.
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
-
рОботче
парабените се свързват с рак и редица други заболявания, алуминиевите соли в дезодорантите също. знам приказката за "нероден Петко", но като се замисля колко химия нанасяме ежедневно по телата си (освен, че я изяждаме) ми се иска да не съм толова пасивна и да се опитвам да избягвам очевидните гадости.Парабена го дават много вреден, ама то почти няма козметика без парабен.
www.skindeep.com (cosmeticdatabase.com)
и аз ползвам този сайт за справка и се старая да проверявам, но е е**ти невъзможното да намериш в бг тези, които са описани като (почти) безвредни.
има weleda, която е доста приемлива и ми е позната, но няма декоративна козметика. купих си спирала на lumene на която пише "без парабени", хм.
някой да препоръча такава за фон-дьо тен, пудра ...???
-
freelancer_bg
- изгонен.
-
рОботче
не знам дали е глупав - това е сравнителна таблица на продукти отнесени към определени норми за опасни съставки.
не се вманиачавам, просто си правя сметка, че майките ни не са се излагали на този водопад от козметика, защото е нямало. сега купувайки скъпи мазила (прескачам подвеждащите красиви реклами) си мислим, че всичко е наред.
откакто интересът ми надхвърли обикновеното обобщение за "всичко е химия" се зачетох тук-там и искам да реагирам.
та бяла козметика има тук-там. но декоративна ... е там е питанката
???
не се вманиачавам, просто си правя сметка, че майките ни не са се излагали на този водопад от козметика, защото е нямало. сега купувайки скъпи мазила (прескачам подвеждащите красиви реклами) си мислим, че всичко е наред.
та бяла козметика има тук-там. но декоративна ... е там е питанката
???
И аз имах ,като твоя проблем с очите.DimGirl wrote:Откакто усетих, че очите ми се уморяват доста по-бързо ако съм с грим не слагам нищо (освен фон дьо тен)...
По принцип, използвам ежедневно само спирала,когато започнах да имам проблем с очите ,смених марката
Сега използвам само Clinique,и нямам никакъв проблем от 2-години
Моите очи са светли ,и без спирала не мога да се възприема
И аз съм тъкмо на тази вълна с козметиката
Не че ползвам много, но и в малкото която имам е тъпкано с красоти 

именнооткакто интересът ми надхвърли обикновеното обобщение за "всичко е химия" се зачетох тук-там и искам да реагирам
Тук има и декоративна. Попадала съм на този сайт от коментари за алтернативна козметика в един друг форум. Нямам личен опит с качеството на продуктите.та бяла козметика има тук-там. но декоративна ... е там е питанката
???
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” (Winnie the Pooh)
Алва (Alva) са доста добро качество, ползвала съм ги. Те са не само биологично чисти, а и са антиалергични и за чувствителна кожа, очи и т.н. Горещо ги препоръчвам!^elle^ wrote:
Тук има и декоративна. Попадала съм на този сайт от коментари за алтернативна козметика в един друг форум. Нямам личен опит с качеството на продуктите.
Ползвала съм също и Веледа (Weleda), но не знам в БГ къде се продават, а и те нямат декоративна козмвтика, само кремчета и лекарства на растителна основа!
Weleda има в аптечната мрежа, в аптеката на Витошка и Солунска по-точно...Колежката ми има малко дете и взимаше.
Last edited by DimGirl on Wed Oct 28, 2009 12:26, edited 1 time in total.
Министерство на звука
- cremcaramel
- Ст. асистент

Точно заради това от три години вече използвам само продуктите на Weleda и Sante. На лицето си не слагам нищо друго освен етерични масла. А перилните и миялните ми прапарати са на Ecover.cremcaramel wrote:Една обобщителна статийка по темата:
http://articles.mercola.com/sites/artic ... ealth.aspx