Имай предвид, че един грам алкохол има 7 калории, и самата му консумация забавя (или спира) горенето на мазнините! Тялото ще предпочете да усвои първо калориите от алкохола. Освен това, вечер се получава прием на много калории, които не е сигурно, че ще се изразходват (и съответно може да се натрупат като мазнини).m_riko wrote:Здравейте, много ме вълнува следния въпрос - доколко алкохолът и специално бирата са "лоши" въглехидрати и водат до натрупване на килограми? Мога ли примерно да пресметна калориите на две-три бири или на две водки и да намаля яденето за тяхна сметка? Срам ме е, но ми е по-лесно да си намаля порциите, отколкото да се откажа от вечерните бирички/водчици))) Макар да съм лаик обаче, ми се струва, че сметките ми са криви и не е все едно дали ще изям краставици, в които има 300 калории или ще изпия две бири...
Не случайно е казано калориите да намаляват с напредъка на деня, а в твоят случай ще се получи обратното. Три бири например са ти 500 калории, което се равнява на едно прилично ядене.
И ако ги консумираш и с още нещо, се получава, че през деня едва ли не не трябва да ядеш, за да ги компенсираш.
А и когато си на калорийна рестрикция е важно да си набавяш необходимите хранителни вещества, така че всяка калория е важна и трябва да идва от качествени източници, а опита да компенсираш алкохола за сметка на останалата храна може да доведе до трагични последици.
Съжалявам, но това е положението
Не, че не може съвсем да се пие, но 2-3 бири всяка вечер са много (поне според моето скромно мнение
Ако имаш предвид пиене един път седмично, става.