Въпрос за уредите вкъщи

Упражнения със собствено тегло, аеробни занимания, стречинг

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Ангелина
Ученик
Ученик

Въпрос за уредите вкъщи

Post by Ангелина »

Нямам предвид уредите, които си имат дисплей и упътване за употреба, а подръчните средства, които човек може да си набави от... ъм... магазините за детски играчки 8) .
Моля всеки, който разполага с мнение или информация относно такива уредчета, да ме посъветва дали има смисъл да се занимавам с тях, или само си губя времето.
Имат ли някакъв тонизиращ/здравословен, горящ килограми/калории, укрепващ двигателната система ефект - играчки от типа на:
- въженце за скачане (единственият ефект, който съм забелязала досега върху себе си е болки в глезените :( , възможно ли е да правя нещо неправилно, или то просто само си товари глезените и никаква полза от него?)
- въртене на обръч (връткам го всяка сутрин по 15 мин, има ли сми?)
- упражнения с малки гирички (наясно съм, че 3 кг не може да се нарече тежест, но все пак?)
- нещо друго (което според вас е по-смислено и ефикасно?)

Ще съм благодарна на всяка информация :)
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

Скачането на въже - много добра идея. 3-6 Рунда от 1-3 минути с 3-1 минути почивка.

С гиричките не знам какво да правиш - може да пробваш shadow boxing - хващаш ги и почваш да се правиш, че боксираш - целта е да направиш много удари или пък дълго време - няколко минути (което ще стане постепенно)
magus
Ученик
Ученик

Post by magus »

Скачането се отразява перфектно при мен....но ... аз го правя без въже. 3-5 пъти седмично по 20-30мин. В началото в трудно, качваш по малко времето, докато не достигнеш 60мин. След това скачаш колкото прецениш. Темпото е такова, че да си в състояние да водиш разговор (в началото няма как, но с времето се свиква).
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Re: Въпрос за уредите вкъщи

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Ако аз трябва да ти направя списък ето какво бих сложила:
1. Медицинска топка
2. Швейцарска (фитнес) топка
Image
3. Въженце
4. Комплект гири с дискове, които се навъртат и може да сменяш тежестта
5. Постелка за земя