SPIDER SPORT

Правилно,  Постепенно,  Постоянно !  

Пионерите на ниско-въглехидратна диета "НВД" и тежко трениране със свободни тежести

началоEnglish version
Кои сме ние Предлагаме ви Статии Упражнения FAQ Блог Форум
Отлична марината за говеждо и дивечово месо!

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    homeФорум SPIDER SPORT -> ВМ-НВХ Рецепти
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
James
Студент
Студент


Юзър от: 22 Яну 2005
Мнения: 18
Живее в: София

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 13:48    Заглавие: Отлична марината за говеждо и дивечово месо! Отговорете с цитат

Въпреки, че маринати се срещат под път и над път, искам да предложа своя вариант, който е страшно подходящ за по-жилавите меса. И така:

- 1 1/2 к.ч. червено вино
- 1/2 к.ч. олио
- 1/2 к.ч. оцет
- 2 с.л. чубрица
- 1 с.л. сол
- 1 к.л. черен пипер
- 1 дафинов лист
(уточнение - чашките са за кафе, но размер по-голям от тези за еспресо и по-малък от тези на Нескафе (червените)
Сипвате всичко това в подходящ съд (напр. кутия от Делта Алома Smile), слагате месото, нарязано на парчета, като се стараете най-горните късове да са поне на половина потопени в маринатата.
След около 6-7 часа вадите парчетата от маринатата, изцеждате ги за минута, хвърляте останалата марината и мятате месото във фурната или на тиган. При печенето се появява пяна, но вкусът и крехкостта на месото са ненадминати
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
denny
изгонен!


Юзър от: 25 Яну 2006
Мнения: 644

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

охо,мерси за идеята Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Маги
Асистент
Асистент


Юзър от: 22 Окт 2005
Мнения: 189
Живее в: София

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 15:17    Заглавие: Отговорете с цитат

а не трябва ли дивото месо да се вари поне 1 час преди основното готвене или мариноването е достатъчно?
имам няколко пакета дивеч, но не го правя заради сложната технология Rolling Eyes последно го готвих задушено с лук, домати, гъби и водка зелена ябълка, което му придаде леко сладникав вкус ss_groggy_2
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
denny
изгонен!


Юзър от: 25 Яну 2006
Мнения: 644

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

достатъчно е да го мариноваш едно денонощие.така казва дядо ми,който яде само каквото сам си утрепе Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Holland
Студент
Студент


Юзър от: 27 Фев 2007
Мнения: 39

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Е нали олиото и оцета не са окей за нас? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
minalo
Студент
Студент


Юзър от: 17 Ное 2005
Мнения: 16

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 05:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Вместо олио слагаш зехтин.Защо оцета да не е ок ?Пробваи балсамико
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
James
Студент
Студент


Юзър от: 22 Яну 2005
Мнения: 18
Живее в: София

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 08:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Под ОЛИО имах предвид сусамово, маслиново и пр.
Оцетът си е ОК.
Не е необходимо дивечът да се вари - оцетът "разяжда" връзките в тъканите, а виното премахва тежкия дъх. Олиото пък имаше някаква роля за проникването на първите две съставки. Подправките са за аромат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Маги
Асистент
Асистент


Юзър от: 22 Окт 2005
Мнения: 189
Живее в: София

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 09:16    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря, много полезна информация!
за мен и олиото и оцета са ок стига да са качествени. напр. балсамов оцет или домашен ябълков или винен. а от олиото си обичам слънчогледово студенопресовано. въпросът е да не е прекалено рафинирано и да няма трансмазнини.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    homeФорум SPIDER SPORT -> ВМ-НВХ Рецепти Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB, Translation by Boby Dimitrov
©2003-2011 SPIDER SPORT : English : Чести въпроси : Речник : Връзки : Отговорност : Контакти :