Evel Wheel и Dragon Flag

Упражнения със собствено тегло, аеробни занимания, стречинг

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Noodle wrote:Милко можеш ли да дадеш линк към някакво по-подробно описание на движението, щото аз като го правя и натоварването е повече в кръста, отколкото в корема. А не ми е слаб корема, щото мога да направя 5x5 Dragon flags.
Ето хубава статия за корем, в нея има обаяснение и за колелото http://www.t-nation.com/findArticle.do? ... =body_96ab
Dragon Flag е по-лесен от коелелото. Аз правя 5 повторения DF с 10 кг закачени на стъпалата си, а с колелото max едно пълно повоторение.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Re: Dragon Flag

Post by Милко Георгиев »

Snow wrote:Днес за пътви път ЛТ ми включи Dragon Flag в тренировката. В началото не ми е трудно да го правя ,но когато ми остават още 20-30 сантиметра до края не мога да си задържа краката във въздуха по никакъв начин.
Има ли някакви упражнения,които мога да правя вкъщи за да подобря изпълнението? :D
Прави го с леко свити крака, така дозирай натоварването, да е поносимо.
Вкъщи прави Image

Кондиционен треньор
SinCor
Ученик
Ученик

Post by SinCor »

Дайте идеи за прогресиране на тренировките със evil wheel.

В момента мога да правя от колене около 8 чисти повторения. Позачетох се из нета, та препоръчват като се стигне до такова ниво от колене, да се почнат опити за правене на цялото движение от стъпала. Само дето няма консенсус как точно да се прогресира. Обобщено, вариантите са следните:

* Избира се позиция на стъпалата, и от изходна позиция се прави спускане до опиране на колелото в стената. Не се прави издигане.

* Същото като горното, само дето се избира позиция на стъпалата, така че да може да се направи издигане. Като следствие, при този вариант разгъването на тялото е по-малко.

Идеята и на двата варианта е да се прогресира плавно като стъпалата са все по-далече от стената и в крайна сметка се направи цялото движение.

Въпроса ми е кой от двата варианта е по-добрия?

На мен ми се струва втория, най-вече защото в процеса на тренировките се прави И издигането, за разлика от първия. Първия вариант изглежда като че ли ще наблегне на спускането, но предполагам, че едва ли няма да заздрави корема много по-различно от варианта със цялото движение. Ключовия момент е кога човек да пробва издигане след като прави само спускания - дали веднъж на няколко дни да пробва от къде може да се издигне, или пък нещо друго?
Post Reply