В САЩ от десетилетия използват low fat хранене и над 50% от полулацията им е от дебели и болни. М?Tя wrote:Няма ли да се съгласите,че щом в Америка се използва ZOOM и то от години,ако имаше някакви увреждания до сега да са ги спрели.Все пак нещата там стоят по-различно отколкото в Бг. и ако има пострадали пациенти,едва ли това ще остане безнаказано и продукта ще се предлага.Поне аз така си мисля,аз ако си правя избелване ще заложа на изпитаната система.
Избелване на зъби
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- Милко Георгиев
- Академик

Кондиционен треньор
е-е-е-е..... тука вече, пресили....... след 1 кафе с 2 цигарки към 15:45pa4080 wrote:.........често дори пропускам, чистя си зъбите с конци, нямам лош дъх в устата, не ми кървят венците.
My mind is free!
Тука си в сериозна грешка!Милко Георгиев wrote:В САЩ от десетилетия използват low fat хранене и над 50% от полулацията им е от дебели и болни. М?Tя wrote:Няма ли да се съгласите,че щом в Америка се използва ZOOM и то от години,ако имаше някакви увреждания до сега да са ги спрели.Все пак нещата там стоят по-различно отколкото в Бг. и ако има пострадали пациенти,едва ли това ще остане безнаказано и продукта ще се предлага.Поне аз така си мисля,аз ако си правя избелване ще заложа на изпитаната система.
Те останалите 50% са от други държави дето не са на low fat хранене
My mind is free!
Визирам озни дъх на умрели катерички, който кара мацката в леглото ти да не те целува сутрин като се събудите;)shynebh wrote:е-е-е-е..... тука вече, пресили....... след 1 кафе с 2 цигарки към 15:45pa4080 wrote:.........често дори пропускам, чистя си зъбите с конци, нямам лош дъх в устата, не ми кървят венците.не можеш да ме убедиш, че не ти понамирисва устата (освен ако не дъвчиш дъвки) и особенно ако си ударил едно шкембе при Плешивия
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
Това с "Поморина" ми е познато отнякъде...
Огромната част от масовите пасти съдържат Na-лаурилсулфат.Доказано е ,че към него около 40 % от хората могат да развият алергично подобни реакции.Да са забранени-не!
Доста наивно е да се мисли ,че ако за дадена процедура се установи вреда ,то тя ще бъде на момента забранена.
А иначе ,когато една жена си науми да си избели зъбите -то тя ще ги избели!
Огромната част от масовите пасти съдържат Na-лаурилсулфат.Доказано е ,че към него около 40 % от хората могат да развият алергично подобни реакции.Да са забранени-не!
Доста наивно е да се мисли ,че ако за дадена процедура се установи вреда ,то тя ще бъде на момента забранена.
А иначе ,когато една жена си науми да си избели зъбите -то тя ще ги избели!
Аз избелих зъбите си преди половин година, когато спрях цигарите. Бяха избелени/почистени с "ултразвук". Почти ежедневно ги почиствам с вода и четка за зъби. Около два пъти в седмицата използвам и паста за зъби Поморин. От последния ми пост тук до днес съм ходил при зъболекар четири пъти, веднъж за избелването на зъбите и три пъти за подмяна на амортизирали пломби. И продължавам да твърдя, че в тази работа това което е най-наследственото нещо са лошите хранителни навици.
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
подрепям pa4080
преди 2 год най-после намерих зъболекар, който спечели доверието ми и и позволих да ми смени всички пломби
от тогава до сега всяко лято почиства зъбен камък и полира с ултразвук
за тези 2 години на ВМ НВХ за първи път в живота си нямам констатирани нови дупки - това миналото лято
тогава и зъбният камък беше минимален, за нейна много голяма почуда
въпреки че много я уважавам, съветите и за флуорни води, таблетки и пасти мълчаливо го подминавам
ползвам био паста на Веледа
и разбира се, сода за хляб
нямам налепи, както преди
венците ми са розови
за съжаление не мога да отуча тийна у нас от кока-колата
баща му пие по глътка вечер и това ми влияе и на него
иначе тукашните сърежиймници след няколко години на режима твърдят същото
че ходят на зъболекар вече само да им потвърдят липсите на проблеми
преди 2 год най-после намерих зъболекар, който спечели доверието ми и и позволих да ми смени всички пломби
от тогава до сега всяко лято почиства зъбен камък и полира с ултразвук
за тези 2 години на ВМ НВХ за първи път в живота си нямам констатирани нови дупки - това миналото лято
тогава и зъбният камък беше минимален, за нейна много голяма почуда
въпреки че много я уважавам, съветите и за флуорни води, таблетки и пасти мълчаливо го подминавам
ползвам био паста на Веледа
и разбира се, сода за хляб
нямам налепи, както преди
венците ми са розови
за съжаление не мога да отуча тийна у нас от кока-колата
баща му пие по глътка вечер и това ми влияе и на него
иначе тукашните сърежиймници след няколко години на режима твърдят същото
че ходят на зъболекар вече само да им потвърдят липсите на проблеми
- cremcaramel
- Ст. асистент

Аз си направих "паста" от сода, морска сол, масло от чаено дърво и масло от джоджен, и агнешка лой. Не си мия зъбите всеки ден, но ги мия редовно - редувам това нещо със сапун за зъби.
На зъболекар ходих последно преди около две и половина години да си почистя зъбния камък, сега много интересно имам видим зъбен камък на един от горните кътници само...
На зъболекар ходих последно преди около две и половина години да си почистя зъбния камък, сега много интересно имам видим зъбен камък на един от горните кътници само...
Точно така.И продължавам да твърдя, че в тази работа това което е най-наследственото нещо са лошите хранителни навици.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Low fat - low food
-
martopetev
- Ученик

Здравейте регистрирах се с цел да Ви попитам за един продукт за избелвае на зъби White smile . Имате ли впечатления от него? Какви могат да бъдат страничните ефекти от него? Нямам достатачно финанси за процедура по избелване. Пушач съм но приятелката ми не е и сега се опитвам да спра цигарите, обаче за цялото това време зъбите ми са пожълтели, а бала наближава. Моля Ви дайте ми някакъв съвет, ако не ми пррепоръчайе надеждна процедура за избелване, за по дългосрочен план.
Благодаря Мартин
Благодаря Мартин
Да внеса малко яснота относно избелването на зъби.
Цветът на зъбите е генетично обусловен. И се определя от втория слой- дентина. Върху него е емайлът - глазурата, образно казано. Която защитава зъба от външните въздействия. За да повлияем на втория слой, трябва да направим пори в емайла, през които да проникне химическият агент, чрез който се извършва избелването / обезцветяването/ на зъбните тъкани. А химическият агент трябва да съдържа нативен кислород във висок процент, както в перхидрола. Обикновено това са карбамид-пероксиди в концентрация 32-36-39%.
За да препоръчам нещо на моите пациенти, винаги го тествам върху себе си. Независимо от десенсибилизиращите средства, които ползвам след избелването, за дълъг период от време имам свръх чувствителност, която е много неприятна. не с всички пациенти е така. Едни имат силни болки от студено дълго време, други - разни неориентирани стрелкащи, боцкащи и пр. оплаквания от сладко, студено , топло, други - не толкова и пр.
Тоест - реакцията на разните хора е различна.
Освен това, има и някои подробности, които трябва да се знаят от пациента предварително:
Композитните обтурации/белите пломби/ не се влияят от избелването.
След 2-3 седмици, които са необходими за стабилизирането на цвета, се подменят всички композитни обтурации, защото те остават по- тъмни.
Ако има естетични корони - също се подменят с по- светли.
Пациентът поне месец не трябва да пуши, па пие червено вино и кафе. Защото, както сме направили път за избелващия агент, така сме направили път и за оцветяващите агенти - а оцветяването става далеч по- бързо и по- интензивно от избелването.
И не на последно място - веднъж избелените зъби не са за цял живот. за около 2-3 години, старият цвят се връща. Влиза се в една спирала на непрекъснато избелване и поддържане на цвета.
Със специални пасти, избелващи води и пр.
Лампите ZOOM са само един катализатор при избелването, по - точно, излъчват светлина с определена дължина на вълната, за да се ускори самата процедура, сами по себе си нямат избелващо действие, това се върши от атомите отделен кислород.ZOOM не се препоръчва на деца под 13г, на бременни и кърмещи жени.
Процедурата изисква всяка мека тъкан в и около устата да бъде предпазена. Зъболекарят е длъжен да наблюдава пациента и да осигури изолирането и покриването нан всички меки тъкани. Предпазващи очила също трябва да бъдат носени по време на процедурата. Хора, чувствителни към светлината или такива, които се подлагат на фотохимиотерапия, както и хора с меланома, не бива да се подлагат на този вид избелване. Пациенти, приемащи чувствителни на светлина лекарства или препарати свободно продавани, с рецепта или хомеопатични, трябва първо да се посъветват с лекуващия си лекар и едва след това да се подложат на избелване.
Така че, избелването на зъбите никак не е безобидно, лесно и просто.
И отдавна стана ясно, че по- добре е избелването да не става агресивно, наведнъж и за кратко време, а бавно и за по- дълъг период от време. Тоест - по - препоръчително е домашното избелване, отколкото кабинетното. рискувам колегите да ме овикват, но това е истината.
Аз бих препоръчала редовно почистване с ултразвук на зъбния камък, полиране с АIR FLOW и добра устна хигиена.
Но първото и основното е начинът на хранене.
Освен това, човек може да си избели зъбите сам, ако е достатъчно упорит и последователен.
Със съвсем просто нещо - обикновената кислородна вода, което е същото, което ползваме ние в кабинетното избелване, но с по-малка концентрация на кислород. Тя е 3%, прави се 1% разтвор - три части вода и 1 част кислородна вода. И с това се жабурим сутрин и вечер, при миенето на зъбите.
Да, става по- бавно, но няма чувствителност и никакви странични оплаквания.
Стана въпрос и за зъбните пасти.
Има две - Хималая и Супривики, които се продават само по аптеките и здравословните магазини.
И двете са билкови, едната е на Аюр веда, не са в лъскави опаковки, но са еко-био, без химически примеси и са много добри. Според мен.
Цветът на зъбите е генетично обусловен. И се определя от втория слой- дентина. Върху него е емайлът - глазурата, образно казано. Която защитава зъба от външните въздействия. За да повлияем на втория слой, трябва да направим пори в емайла, през които да проникне химическият агент, чрез който се извършва избелването / обезцветяването/ на зъбните тъкани. А химическият агент трябва да съдържа нативен кислород във висок процент, както в перхидрола. Обикновено това са карбамид-пероксиди в концентрация 32-36-39%.
За да препоръчам нещо на моите пациенти, винаги го тествам върху себе си. Независимо от десенсибилизиращите средства, които ползвам след избелването, за дълъг период от време имам свръх чувствителност, която е много неприятна. не с всички пациенти е така. Едни имат силни болки от студено дълго време, други - разни неориентирани стрелкащи, боцкащи и пр. оплаквания от сладко, студено , топло, други - не толкова и пр.
Освен това, има и някои подробности, които трябва да се знаят от пациента предварително:
След 2-3 седмици, които са необходими за стабилизирането на цвета, се подменят всички композитни обтурации, защото те остават по- тъмни.
Пациентът поне месец не трябва да пуши, па пие червено вино и кафе. Защото, както сме направили път за избелващия агент, така сме направили път и за оцветяващите агенти - а оцветяването става далеч по- бързо и по- интензивно от избелването.
И не на последно място - веднъж избелените зъби не са за цял живот. за около 2-3 години, старият цвят се връща. Влиза се в една спирала на непрекъснато избелване и поддържане на цвета.
Лампите ZOOM са само един катализатор при избелването, по - точно, излъчват светлина с определена дължина на вълната, за да се ускори самата процедура, сами по себе си нямат избелващо действие, това се върши от атомите отделен кислород.ZOOM не се препоръчва на деца под 13г, на бременни и кърмещи жени.
Процедурата изисква всяка мека тъкан в и около устата да бъде предпазена. Зъболекарят е длъжен да наблюдава пациента и да осигури изолирането и покриването нан всички меки тъкани. Предпазващи очила също трябва да бъдат носени по време на процедурата. Хора, чувствителни към светлината или такива, които се подлагат на фотохимиотерапия, както и хора с меланома, не бива да се подлагат на този вид избелване. Пациенти, приемащи чувствителни на светлина лекарства или препарати свободно продавани, с рецепта или хомеопатични, трябва първо да се посъветват с лекуващия си лекар и едва след това да се подложат на избелване.
И отдавна стана ясно, че по- добре е избелването да не става агресивно, наведнъж и за кратко време, а бавно и за по- дълъг период от време. Тоест - по - препоръчително е домашното избелване, отколкото кабинетното. рискувам колегите да ме овикват, но това е истината.
Аз бих препоръчала редовно почистване с ултразвук на зъбния камък, полиране с АIR FLOW и добра устна хигиена.
Освен това, човек може да си избели зъбите сам, ако е достатъчно упорит и последователен.
Със съвсем просто нещо - обикновената кислородна вода, което е същото, което ползваме ние в кабинетното избелване, но с по-малка концентрация на кислород. Тя е 3%, прави се 1% разтвор - три части вода и 1 част кислородна вода. И с това се жабурим сутрин и вечер, при миенето на зъбите.
Има две - Хималая и Супривики, които се продават само по аптеките и здравословните магазини.
И двете са билкови, едната е на Аюр веда, не са в лъскави опаковки, но са еко-био, без химически примеси и са много добри. Според мен.
Браво. Много изчерпателноelinia7 wrote:Да внеса малко яснота относно избелването на зъби.
Днес взех втората Хималая. В Бургас, поне, става само с поръчка, а в много аптеки, като питам дали имат, ме гледат, като люба кулезич-сашо диков. Много добре се усещам с тази паста, благодаря Ти elinia7.elinia7 wrote: Стана въпрос и за зъбните пасти.
А "супривики" не са я чували душиците....
Оооо. много се радвам. че ти е харвсала.ivan wrote:Днес взех втората Хималая. В Бургас, поне, става само с поръчка, а в много аптеки, като питам дали имат, ме гледат, като люба кулезич-сашо диков. Много добре се усещам с тази паста, благодаря Ти elinia7.elinia7 wrote: Стана въпрос и за зъбните пасти.
А "супривики" не са я чували душиците....
http://zonaparfum.com/tag.php?tag=%D0%9 ... %90&lang=1
На този линк виждам, че може да се поръча Супривики, може да опиташ. В Пловдив има едно магазинче за здравословни храни, дето винаги има.