Просто един дневник

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Просто един дневник

Post by Bogo69 »

На 38г. съм от Пловдив. 1.85/82кг. От доста време посещавам този форум и научвам доста полезни за мен неща. Реших да си вписвам тук някои неща от ежедневието си. Нямам някаква конкретна цел, а просто искам да водя здарвословен начин на живот и поддържане на тонус. Досега винаги спорта ми е помагал в тези начинания. Харесвам хората, които мислят положително и се радват на живота, които не мрънкат, а действат. Тук определено има такива хора. Толкова като въведение.
Онзи ден играхме мач и получих някакво разтягане отзад в бедрото. И мускулна треска по-голяма от очакваната. Обикновено бягам само в събота и неделя по една Гребна база. Вчера бях на сауна като си мислех че ще ми помогне за по-бързото отшумяване на треската. Определено резултата не е мигновен. намерийх един кремРепарил в къщи и 2 дни се мажа с него.
Днес сутринта - 77 коремни преси, 37 други упражнения за корема, 47 лицеви опори (както всяка сутрин).
Закуска - 2 сандвича с масло и луканка. Едно кафе със сметана и кафява захар - дълго и двойно. Като за първи пост в днивника стига толкова.
И още нещо важно според мен. Спрях алкохола в къщи. Само, когато съм навън с приятели.
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

ако правиш 47 лицеви без прекъсване, то определено имаш добър тонус. Посочените кг лично тегло също свидетелстват за добра обща форма. Следва да следиш мускулно- мазнинното съотношение на теглото ти. Като всеки имъж предполагам искаш повече мускули за сметка на по малко мазнини. Тук вече диетата ще си каже тежката дума. Успех!
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Вчера - обяд пържени яйца с домашна туршия, вечеря - свински гърди на скара с черен хляб, една глътка червено вино и кисело мляко с лелено семе около 1с.л.
Днес събуждане - 5.37. Дързост и красота в леглото, 0.5л. чай Ройбос хладен на гладно. Сутрешни упражнения 77/37/47, душ..и денят започва.
Закуска - сандвич с масло и луканка (Президент за първи път го ям и ми хареса.) Кафе двойно и дълго със сметана и кафява захар.
Вчера ме размачка един масажист уж по-бързо да възстановя разтежението. Идват събота и неделя и ми се бяга и ми се играе мач, но явно ще мина само с леко бягане...в зависимост от това как се чуствам.
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Събота и неделя -нормално. Хранене - яйца, луканка, кашкавал, малко мусака, черен хляб. Червено вино.
2 пъти съвсем леко (28-29 мин.) - обиколка на гребната колкото да раздвижа, но болката отзад в дясното бедро не ще да отшуми толкова бързо, колкото ми се иска и ето днес вечерта отказах да играя мач...Кофти работа. Явно загряването трябва да е доста добро вече, защото иначе травмите зачестяват, което не е желателно.
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Понеделнок и вторник - сутрешни упражнения, чай на гладно. Хранене - яйца, пил. дроб, мусака, риба,сирене със зехтин, маслини, черен хляб, червено вино и бира. Преди лягане кисело млеко с ленено семе. Крака още ме наболява, особено при по -резки движения...Днес ще имаме гости, един приятел с жена му. Ще му пусна филма за Еверест, който свалих благодарение на alfa. Той е бил на 2 осемхилядника и определено е много интересен събеседник. Ще пийнем "по една ракийка" :D
Емилия
Ученик
Ученик

Post by Емилия »

Ммммммммм,много примерен те откривам тук:)))
Поздрави на Тончо и Гергана.
И ракийката да е ЕДНА.
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Малко повечко хляб бонус днес - около 5 филийки...другото - нормално...Забравих да спомена че лицевите опори ги правя на юмруци, защото вече 2-3 месеца имам проблем с лявата китка, боли ме в определени случаи...Не знам защо.
Вчера след обиколката на базата бях на сауна. Температура 95 градуса - 4 интервала - 15-12-10-8 мин....
Имам възможност там да ползвами уреди, но....още не съм се срешил. Може би първо на някой кардио уред. Просто досега не съм влизал във фитнес зала и не знам какво даправя. А нямам и много време - не повече от половин час...
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Аз бих ти препоръчал да оставиш кардио уредите засега и да постегнеш диетата.
Половин час ще ти е съвсем достатъчен, просто всеки път ще правиш само едно упражнение, но такова, от което да извадиш максимална полза.
Например
Ден 1
Лежанка
Ренегадско гребане
Ден 2
Мъртва тяга
Напади
И си редуваш Ден 1 и Ден 2, понякога правиш клек вместо мъртва тяга, набирания вместо гребане, каквото си решиш. Със сигурност ще се вместиш в половин час. Пък като мине месец и ти хареса, може и да намериш време за повече :D
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

За съжаление лявата ми китка не позволява силови упражннеия с щанга. Пък и честно казано нямам време наистина за тежести...ще бъде нередовно и освен зверска мускулна треска, не виждам какво друго ще си докарам...Мерси за съвета все пак, ако имам време ще се възползвам.
Иначе петък събота и неделя имаше доста отклонения в храненето...
Спорт - обичайните сутрешни раздвижвания + 1000м. плуване, 2 Гребни бази, една сауна...
Емилия
Ученик
Ученик

Post by Емилия »

Богс,
sorry че ти спамя дневника,но моя е затрит някъде на 15 страница а искам да попитам нещо.Което между впрочем е обсъждано,но не мога да намеря къде.
Месото го калкулираме като грамаж и % Б и М преди или след печене?
Пример: купих пилешко бон филе 1100 гр..Първо го варих,после го пекох и накрая имах 700 гр. месо.
Миииииии, сега как да го сметна:)) :oops: :oops: :oops:

ps.До онази сауна зад Лаута не стигнах,намерих една в Кичука, леко мизерна беше.
Търси се прилична сауна в Пловдив , по възможност с дамско и мъжко отделение.Мъжко може и да няма,ние сме за дамското:)))
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Калкулират се в сурово състояние, макар че на някои сайтове като fitday, nutritiondata и други, може да се избере примерно печено или варено.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Емилия
Ученик
Ученик

Post by Емилия »

Благодаря!
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Mitk0 wrote:Аз бих ти препоръчал да оставиш кардио уредите засега и да постегнеш диетата.
Половин час ще ти е съвсем достатъчен, просто всеки път ще правиш само едно упражнение, но такова, от което да извадиш максимална полза.
Например
Ден 1
Лежанка
Ренегадско гребане
Ден 2
Мъртва тяга
Напади
И си редуваш Ден 1 и Ден 2, понякога правиш клек вместо мъртва тяга, набирания вместо гребане, каквото си решиш. Със сигурност ще се вместиш в половин час. Пък като мине месец и ти хареса, може и да намериш време за повече :D
Ренегадското мога да го правя и в къщи. Като за начало каква тежест с колко серии и повторения в серията би препоръчал?

Иначе тази седмица пълна почивка, изключвам сутрешните упражнения и в събота една лека база за раздвижване само. Чакам да ми се оправи крака напълно.
Храната - има още какво да се желае. Сладкото - силно ограничено...
Започвам да взимам и рибено масло тази седмица.
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Зачетох се в един пост на alfa (изобщо неговите постове ми действат много мотивиращо)... и тази седмица мисля да направя интервално...Как точно ще бъде още не съм решил...При положение, че вече дълги години съм бягал монотонно по около 5км. и съм имал проблеми с колената. Интервално би могло да се определи един футболен мач...
Храната - много отклонения, бирата...май не искам да се откажа...
Това е засега..
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Събота обиколка на базата - 24.55мин.
Неделя реших да експерентирам нещо интервално.
Мястото - помощното игрище на Лаута. Трева. Не знам точно какво са размерите....може би 80Х40м. ...
1. 2 обиколки бавничко за разгряване.
2. Започвам от центъра - 7 лицеви опори и спринт до флагчето на корнера; до другото флагче лекичко бягане; пак 7 лицеви опори и после спринт до центъра; лекичко бягане до другия ъгъл; 7 лицеви опори и спринт по широчината до другия ъгъл; ходене до центъра за въстановяване...и пак...това го повторих 7 пъти - т.е. получиха се 7 обиколки....Лицевите опори ги правех на юмруци - 2 серии с тесен хват, 2 с широк хват.
3. 3 обиколки леко бягане за възстановяване накрая.
4. Малко упражнения за завършване...

Днес може да се каже, че усещам, че съм увеличил натоварването вчера - и в краката и в ръцете...
Post Reply