максимални натоварвания+ плиометрия

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

- 1-3 повтореия постоянно на интезивност над 90% идват доста на нервната ситемата. Дори и трибойците вкарват дни с по-ниска интензивност

- Лежанката на Милко е основно стъабилизиращо упражнение. Това ще рече, че в случая освен % интензивност, важно също така е и TUT. Което ще рече, че смятам, че упражнението не е особено подходящо за експлозивно трениране.

- Същото важи и за пистолетите и клековете на 1 крак. Лично аз смятам, че упражнения с висока техническа сложност и изискващи висока концентрация и координация не са особено подходящи за плиометрия. Особено при непрофесионални атлети. Просто в случая коефициента полза спрямо риск е прекалено нисък (висок риск, неизвестна за мен полза). Общо взето - не смятам, че упражнения, изоскващи стабилизация, са подходящи за плиометрия.

- това със скок1 е ок

Надявам се да съм бил от полза
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

- TUT = Time under tenssion
Стабилизацията се тренира, когато натоварването продължава по-дълго време. Когато изпълняваш Лежанката на Милко експлозивно, коремът не получава предназначенето му натоварване, понеже при ускорението тежесста не оказва съпротивление на мускулие през едно 90% от движението. one arm bench е по-добро решение :)

- не съм казал, че плиометрията не работи - напротив - чудесна е :) поради липсата на контрол обаче рискът е по-голям. При унилатералните движения - още повече. Подскачащите напади със смяна на краката са по-добро решение. И пак сложи нещо меко под коленете да ги пазиш (някаква постелка)

Щом четеш уест сайд и си фен - писотлетите и клековете на 1 крак можеш да ги правиш за бройка, особено вторите. Ако пистолетите са ти под 10 - по-подхождат на силата.

успех :)
Милко Георгиев
Академик
Академик

Re: максимални натоварвания+ плиометрия

Post by Милко Георгиев »

jalokin wrote:За плиометрията избрах- пистолети с подскок, клек на 1крак(тези от spidergames), гребане, л.опори на 1ръка, лежанката на Милко
Не ми е ясно как се прави плиометрия с изброените движения.
Обясни какво правиш при всяко и къде е плиометричния момент.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Плиометрията използва светкавичното акумулиране на енергия при рязко презимуване (например) и рязкото отскачане (например) с използване на тази енергия.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

jalokin wrote:е значи съм на прав път, нали?

пистолети с подскок- когато задникът ми докосне прасеца се стремя с макс. бързина да се изстрелям нагоре
Докато задникът стигне прасеца, моментът на светкавично акумулиране е отминал.
http://www.youtube.com/watch?v=9NVz2L4KJYk

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

jalokin wrote:демек би трябвало още с докосването на пръстите да се оттласкам от земята, за да е плиометрия?
Да, за да използваш авто-реакцията на тялото, която ангажира светкавично мускулите по посока обратна на приземяването, демек по посока на отскока. Тази форма на плиометрия е най-буквална и ефективна, според мен.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

jalokin wrote:http://www.youtube.com/watch?v=651Kqtf- ... re=related , това плиометрия ли е?
Аз не мога да видя плиометрия в това. Ако някой вижда - да обясни.

Кондиционен треньор
Post Reply