Милко говори за холестерола и мазнините (видео)

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Милко Георгиев
Академик
Академик

Милко говори за холестерола и мазнините (видео)

Post by Милко Георгиев »

Last edited by Милко Георгиев on Fri Jul 20, 2012 05:35, edited 3 times in total.

Кондиционен треньор
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

милко, поздравления за това представяне.

от доста време търся (и чакам) така добре смляна, ОБЯСНЕНА и презентирана информацията за холестерола!
от една седмица размахвам видеото на всеки, който ми се изрепчи на тема холестерол :)
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
pomko
Ученик
Ученик

Post by pomko »

видеото наистина е зареждащо :)
когато обикновеният човек добие познание,тои става мъдрец.
когато мъдрецът придобие разбиране-става обикновен човек.
Ицето
Ученик
Ученик

Post by Ицето »

Браво! :!:
Пускайте го на всички, да им падат ченетата.

(А аз си имам нов подпис! :lol: )
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве...
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

mmx wrote:Милко,

за жалост твоето послание няма да стигне далече заради "вестоносеца". Наскоро при ГАЛА се стартира експеримент с отслабване чрез някаква пълна боза от рода на: един ден само въглехидрати, друг ден само плодове и тем подобни глупости. ОТГОРЕ НА ВСИЧКОТО ДИЕТОЛОЖКАТА БЕШЕ ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И СЛАБА, колко трябва да си глупав та да не разбереш, че човек който образно прилича на БАНИЦА не може да ти обеснява какво е правилно и какво не. :lol:
Преди години, в началото на моята здравословна кариера и личен път в здравето, смятах, че трябва да просветля и спася всички. Затова се дразнех на глупостите на другите "спациалисти" и глупостта на страдащите потребители. По този път си докарах само умора и яд. Затова днес, дори, се радвам, че има заблудни теории и те са масови. Хората НЕ са еднакви и затова за всеки има подходящи неща. За глупавите има глупости, за умните има умности. Умните са драстично по-малко от глупавите. Затова е подходящо да се тръбят глупости. Тръбенето на умности води до смях и е неадекватно. По-адекватен съм от всякога, във всяко естество ;)

Кондиционен треньор
Анелия
Ученик
Ученик

Post by Анелия »

Така е, Милко. Преди време и аз се опитах да разпространявам правилния начин на кърмене. Но никой няма сметка от това майките да кърмят децата си. Кутиите адаптирано мляко струват много скъпо, а кърмените деца са и много здрави, фармацевтичната промишленост също страда. Заради това е много масово децата да не се кърмят. Втурнах се да "просветлявам" хората. Срещнах само насмешка и безразличие. Реших, че след като моето дете е добре, не мога да спасявам света и който е поискал, сам се е спасил. Помагала съм, където помощта ми е била желана.
Това малко офтопик, но и сега с храненето не държа дори да казвам как се храня и как тренирам. Просто ми омръзна да ме гледат като извънземно. Важното е аз да съм добре, другите да се спасяват.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Ира wrote:Думите на Милко са стигнали до този, който трябва. И един човек да е бил, си е заслужавало.
Да, така е. Който има уши, да слуша, нали така :)

Анелия, моето бебе е на 2.5 месеца и скоро някой изрази у`удване, `е ¨още кърмя¨ :roll: :evil: Тъжно, но и аз гледам себе си и близките си. За останалите - информация има, стига някой да я поиска.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Пиенето на малко вода е основен причинител на ниско pH.

Не помня дали в клипчето споменавам, че 80-85% от холестерола на обикновения човек се произвежда в тялото му. Демек, махането му от храната - няма особен резултат.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

SoAlien wrote:И накрая - ако все пак се тъпчем с маргарин по цял ден - ако не се отрази така сериозно на нивата на холестерола - на кое ще се отрази ? Щото аз на всички обяснявам за лошите "транс-мазнини", които в крайна сметка повишават холестерола....Или май не повишават него, а други работи...например триглицеридите ... знам ли ...
http://www.bantransfats.com/

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

wooly wrote:Наскоро в кръвта ми откриха висок холестерол 6.08 . Отидох при личния лекар и той каза диета. Питам го каква диета - отговора без масло, ако е месо - пилешко, без кашкавал, сирене, колбаси, въобще храни в които има повече мазнини. Аз искам да попитам Милко след като по-голямата част от холестерола се пройзвежда от тялото т.е. ограничавайки го чрез храната няма да се постигне желания резултата, как мога да намаля холестерола в кръвта ?
Въпросът е ЗАЩО да намаляваш холестерола в кръвта си.
Попитай лекаря си за това и изискай да ти отдели поне 15 минути за обяснението. Най-добре 1 час. След това ела тук и кажи на всички ни какво ти е обяснил.
Така ще ти стане по-ясна картината.

Кондиционен треньор
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Да, и аз тия дни се усетих, че от години не съм купувала от аптеката друго, освен рибено масло. На мен също ми обещаваха, че от бременността ще ми се развалят зъбите :D
Също така никой не ми вярва, че да гледаш бебе е голям купон и въобще не се изморявам, нищо, че го нося по цял ден (нямам количка и нося навсякъде бебето в слинг и отнасям доста съчувствие за гърба и кръста си :lol: ).
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
kovy
Ученик
Ученик

Post by kovy »

kvazimodo wrote:Все не намирам къде точно е обяснено защо мазнините са ''правилната енергия''. Милко го спомена в интервюто,но се въздържа от подробни обяснения. Моля,насочете към темата или материали(за предпочитане на бг) :oops:
нямам на български, но тази статия по въпроса е отлична - ако се интересуваш, преведи си я
http://www.second-opinions.co.uk/fat-not-protein.html
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Noodle wrote:Аз вече и на изследвания незнам дали да вярвам. Не за друго, а защото една позната работи отскоро в клинична лаборатория и каза, че понеже китовете за мерене на HDL и LDL са сравнително скъпи, ги карали да мерят общ холестерол и триглицериди, а HDL и LDL смятали по разни формули...За други по-сериозни неща просто не ми се говори. Та мисълта ми е имайте едно наум и не се шашкайте на много странни разултати, а пуснете второ изследване някъде другаде ако е необходимо.
Преди половин година при мен дойдоха двама клиента в рамките на седмица с общ холестерол 4.17 и 4.16 !!!
Това е шибано невъзможно, защото това е болестно състояние Хипохолестеролемия (хипо-холестерол-емия), а тези хора вдигат щанги при мен!
Не използвайте лаборатория Биомед, а другата не я запомних коя беше.
According to most authorities, only total cholesterol levels below 160 mg/dL or 4.1 mmol/l are to be classified as "hypocholesterolemia"

In the setting of critical illness, low cholesterol levels are predictive of clinical deterioration
Гадните лъжци се правят на много точни и "мерят" стотни! .17 .16
Също така, защо да не изкарат човека супер здрав със "здравословната" стойност 4.17, която е в референтните стойности от 3.6 до 6.0 .... ОТ КОЛКООО !?!??!! [ss_pompous_1]

Наздраве и лека нощ! :lol: 8)
Last edited by Милко Георгиев on Wed Jul 28, 2010 22:16, edited 2 times in total.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

И аз имам висок холестерол в хладилника 8)

Кондиционен треньор
mauna_bg
Ученик
Ученик

Post by mauna_bg »

"Специалистите по диатетика да си отворят прозореца или да се качат в градския транспорт , да видят клиентите си и да разберат, че нещата не са така" :lol: . А "теорията" за двата вида ненормални ме довърши. Много интересно чувство за хумор има, едно такова иронично ... смях се от сърце.....(е и слушах де :yes: )
"Ние имаме държавници, които нямат държава, личности, които нямат лица, политици, които нямат политика, магазини, в които не се продава нищо, писатели, които не пишат, избори, в които няма избор, съд, който сам е осъден, кражби, които се наричат привилегии, и привилегии, които се наричат кражби, мачове, за които резултатът се знае, преди да са започнали, и престъпления, които са разкрити, преди да са извършени."
Post Reply