Милко говори за холестерола и мазнините (видео)
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- Милко Георгиев
- Академик

Милко говори за холестерола и мазнините (видео)
Last edited by Милко Георгиев on Fri Jul 20, 2012 05:35, edited 3 times in total.
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

Преди години, в началото на моята здравословна кариера и личен път в здравето, смятах, че трябва да просветля и спася всички. Затова се дразнех на глупостите на другите "спациалисти" и глупостта на страдащите потребители. По този път си докарах само умора и яд. Затова днес, дори, се радвам, че има заблудни теории и те са масови. Хората НЕ са еднакви и затова за всеки има подходящи неща. За глупавите има глупости, за умните има умности. Умните са драстично по-малко от глупавите. Затова е подходящо да се тръбят глупости. Тръбенето на умности води до смях и е неадекватно. По-адекватен съм от всякога, във всяко естествоmmx wrote:Милко,
за жалост твоето послание няма да стигне далече заради "вестоносеца". Наскоро при ГАЛА се стартира експеримент с отслабване чрез някаква пълна боза от рода на: един ден само въглехидрати, друг ден само плодове и тем подобни глупости. ОТГОРЕ НА ВСИЧКОТО ДИЕТОЛОЖКАТА БЕШЕ ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И СЛАБА, колко трябва да си глупав та да не разбереш, че човек който образно прилича на БАНИЦА не може да ти обеснява какво е правилно и какво не.
Кондиционен треньор
Така е, Милко. Преди време и аз се опитах да разпространявам правилния начин на кърмене. Но никой няма сметка от това майките да кърмят децата си. Кутиите адаптирано мляко струват много скъпо, а кърмените деца са и много здрави, фармацевтичната промишленост също страда. Заради това е много масово децата да не се кърмят. Втурнах се да "просветлявам" хората. Срещнах само насмешка и безразличие. Реших, че след като моето дете е добре, не мога да спасявам света и който е поискал, сам се е спасил. Помагала съм, където помощта ми е била желана.
Това малко офтопик, но и сега с храненето не държа дори да казвам как се храня и как тренирам. Просто ми омръзна да ме гледат като извънземно. Важното е аз да съм добре, другите да се спасяват.
Това малко офтопик, но и сега с храненето не държа дори да казвам как се храня и как тренирам. Просто ми омръзна да ме гледат като извънземно. Важното е аз да съм добре, другите да се спасяват.
- cremcaramel
- Ст. асистент

Да, така е. Който има уши, да слуша, нали такаИра wrote:Думите на Милко са стигнали до този, който трябва. И един човек да е бил, си е заслужавало.
Анелия, моето бебе е на 2.5 месеца и скоро някой изрази у`удване, `е ¨още кърмя¨
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Low fat - low food
- Милко Георгиев
- Академик

- Милко Георгиев
- Академик

http://www.bantransfats.com/SoAlien wrote:И накрая - ако все пак се тъпчем с маргарин по цял ден - ако не се отрази така сериозно на нивата на холестерола - на кое ще се отрази ? Щото аз на всички обяснявам за лошите "транс-мазнини", които в крайна сметка повишават холестерола....Или май не повишават него, а други работи...например триглицеридите ... знам ли ...
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

Въпросът е ЗАЩО да намаляваш холестерола в кръвта си.wooly wrote:Наскоро в кръвта ми откриха висок холестерол 6.08 . Отидох при личния лекар и той каза диета. Питам го каква диета - отговора без масло, ако е месо - пилешко, без кашкавал, сирене, колбаси, въобще храни в които има повече мазнини. Аз искам да попитам Милко след като по-голямата част от холестерола се пройзвежда от тялото т.е. ограничавайки го чрез храната няма да се постигне желания резултата, как мога да намаля холестерола в кръвта ?
Попитай лекаря си за това и изискай да ти отдели поне 15 минути за обяснението. Най-добре 1 час. След това ела тук и кажи на всички ни какво ти е обяснил.
Така ще ти стане по-ясна картината.
Кондиционен треньор
- cremcaramel
- Ст. асистент

Да, и аз тия дни се усетих, че от години не съм купувала от аптеката друго, освен рибено масло. На мен също ми обещаваха, че от бременността ще ми се развалят зъбите
Също така никой не ми вярва, че да гледаш бебе е голям купон и въобще не се изморявам, нищо, че го нося по цял ден (нямам количка и нося навсякъде бебето в слинг и отнасям доста съчувствие за гърба и кръста си
).
Също така никой не ми вярва, че да гледаш бебе е голям купон и въобще не се изморявам, нищо, че го нося по цял ден (нямам количка и нося навсякъде бебето в слинг и отнасям доста съчувствие за гърба и кръста си
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Low fat - low food
нямам на български, но тази статия по въпроса е отлична - ако се интересуваш, преведи си яkvazimodo wrote:Все не намирам къде точно е обяснено защо мазнините са ''правилната енергия''. Милко го спомена в интервюто,но се въздържа от подробни обяснения. Моля,насочете към темата или материали(за предпочитане на бг)
http://www.second-opinions.co.uk/fat-not-protein.html
- Милко Георгиев
- Академик

Преди половин година при мен дойдоха двама клиента в рамките на седмица с общ холестерол 4.17 и 4.16 !!!Noodle wrote:Аз вече и на изследвания незнам дали да вярвам. Не за друго, а защото една позната работи отскоро в клинична лаборатория и каза, че понеже китовете за мерене на HDL и LDL са сравнително скъпи, ги карали да мерят общ холестерол и триглицериди, а HDL и LDL смятали по разни формули...За други по-сериозни неща просто не ми се говори. Та мисълта ми е имайте едно наум и не се шашкайте на много странни разултати, а пуснете второ изследване някъде другаде ако е необходимо.
Това е шибано невъзможно, защото това е болестно състояние Хипохолестеролемия (хипо-холестерол-емия), а тези хора вдигат щанги при мен!
Не използвайте лаборатория Биомед, а другата не я запомних коя беше.
Гадните лъжци се правят на много точни и "мерят" стотни! .17 .16According to most authorities, only total cholesterol levels below 160 mg/dL or 4.1 mmol/l are to be classified as "hypocholesterolemia"
In the setting of critical illness, low cholesterol levels are predictive of clinical deterioration
Също така, защо да не изкарат човека супер здрав със "здравословната" стойност 4.17, която е в референтните стойности от 3.6 до 6.0 .... ОТ КОЛКООО !?!??!!
Наздраве и лека нощ!
Last edited by Милко Георгиев on Wed Jul 28, 2010 22:16, edited 2 times in total.
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

"Специалистите по диатетика да си отворят прозореца или да се качат в градския транспорт , да видят клиентите си и да разберат, че нещата не са така"
. А "теорията" за двата вида ненормални ме довърши. Много интересно чувство за хумор има, едно такова иронично ... смях се от сърце.....(е и слушах де
)
"Ние имаме държавници, които нямат държава, личности, които нямат лица, политици, които нямат политика, магазини, в които не се продава нищо, писатели, които не пишат, избори, в които няма избор, съд, който сам е осъден, кражби, които се наричат привилегии, и привилегии, които се наричат кражби, мачове, за които резултатът се знае, преди да са започнали, и престъпления, които са разкрити, преди да са извършени."