cremcaramel wrote:Последните няколко поста незнайно как съм ги пропуснала...
Тука е горе долу същата картинка, с изключение на бирите (щото няма лицензирани за алкохол кафенета с детски площадки) и семките (културна особеност). Но направо не мога да повярвам какво се дава на децата да ядат
![ss_hide_1 [ss_hide_1]](./images/smilies/emoticon-0184-tmi.gif)
И да пият... и как им се крещи...
Внучката ми се храни по подобие на този режим, като много внимаваме какво яде. Маслото го яде направо от пакета, без ограничения, месце, дробчета, яйца, домати и краставици и без никакъв хляб. Не знае какво е туй салам, кренвирш, яйца и домашно сирене може яде непрекъснато. Не познава захарта - всичко се прави или яде с чист, проверен мед. В градината все обясняват, как намазаните филии и сандвичи ги обира само отгоре и оставя хляба. Ама ние сме казали да не я насилват с никакво ядене - каквото и се яде и колкото - тя си подбира. Шоколади, сладки торти и пр. само на празник. За бонбони - да не говорим. Преди време влизаме в един магазин двете и тя боязливо ми казва: " тука има бонбони"- сложени са в една чинийка да се черпят клиентите. Аз и отговарям - " аууу, я, по - добре да ти купя ядки, че ще повредим зъбите" и приключваме. И всеки път, когато отвори приказка по тоз въпрос, казвам, че е по - добре ядки. Така че, когато някой рече да я черпи с бонбони, тя го пита - " нямаш ли ядки". Като под ядки се разбира орех, бадем или лешник - това яде на корем. Всичко е въпрос на навик. Като е научена че в Мак Доналдс нищо не е вкусно, от нас никой не яде там, изобщо не му обръща вниманеие. Снаксове, царевични пръчки и прочие глупости изобщо не ги познава. Ама снаха ми така я свикна - винаги си има ядки в чантата и като се зададе някой, който дъвче неподходяща храна - веднага ги вади. На три години и половина е, кърмиха я до 18 месеца и кусур, до пълни 6 беше само на кърма, захранихме я чак след 6 - тия месец. Освен прясно изцедени сокове, ама не много, друго не пие - имам предвид готово купени. Нищо газирано, водица и предимно чайове от билки - джоджен, липа и лайка. Череша, диня и пъпеш са и любимите плодове. Дават се по малко.
Смятам, че това е правилният начин на хранене на едно дете, щото направо се ужасявах като гледам как дебелеят децата, хранени изкуствено, не искам това да се случи и с нашето. Още повече, че като имам себе си за пример - цял живот борба с килограмите.