Форум SPIDER SPORT

Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение

Яйца по индийски и други

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    homeФорум SPIDER SPORT -> ВМ-НВХ Рецепти
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
223orange
Ученик
Ученик


Юзър от: 07 Яну 2010
Мнения: 5
Живее в: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 07, 2010 02:57    Заглавие: Яйца по индийски и други Отговорете с цитат

Здравейте! Дойде моят ред да се представя с първия си пост в този форум. От почти две седмици се храня (ВМ-НВХ) и се чувствам страхотно. Няма вече подути кореми, газове, киселини и всякакви там чудесии. Прочетох повечето теми във форума, порових се из дневниците на някой от членовето му с цел да си изготвя подходящо меню. Все още не съм започнал да броя калории, защото искам да привикна на този начин на хранене. Днес се рових за подходящи рецепти и бих искал да споделя с вас някои от тях, за да чуя мнението ви.


Яйца по индийски

6 яйца
2-3 с. л. прясно мляко
4 стръка пресен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 домат
30-40 г масло
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 щипка кимион
сол на вкус


1. Лукът се нарязва на колелца. Чушките се почистват и нарязват на много малки кубчета. Доматът се обелва, почиства се от семето и месестата част се нарязва надребно.


2. Лукът се запържва в предварително загрятото масло за около 2 минути. След това се добавят чушките. Подправя се с куркума и джинджифил. Сотира се на силен огън за около 1-2 минути. Посолява се. В края на пърженето ястието се подправя с кориандъра.


3. Яйцата се разбиват, като се посоляват, налива се прясното мляко. Сместа се прибавя към запържените зеленчуци. Поръсва се с парчетата домат и кимиона и се разбърква няколко пъти, докато стегнат яйцата, като се внимава да останат сочни.


Кълцан стек с гъби


Необходими продукти:


250 г бонфиле
50 г бекон
магданоз за поръсване
за соса:
50 мл сметана
3-4 печурки
2 с. л. вода
2 щипки пикантина


1. Месото се начуква с кухненски чук, след което се подправя със сол и черен пипер. Нарязаният на парченца бекон се запържва на сух тиган


2. Бонфилето се поставя в метален пръстен и в него се слага беконът. Завива се добре и се задушава в мазнината, останала от бекона, след което се изважда.


3. Приготвя се сосът, като гъбите се нарязват на филии и се задушават в масло. Добавят се останалите продукти, задушава се 3-4 минути.


4. Ястието се залива с готовия сос. Преди сервиране се поръсва с магданоз.



Задушено свинско


Необходими продукти:

2 свински бон филета
300 г печурки
200 г арпаджик
150-200 г бейби моркови
2-3 скилидки чесън
1 в. ч. червено сухо вино
4 с. л. лютеница
няколко грама масло или мас
10-15 зърна черен пипер
3 дафинови листа
2 с. л. чубрица
сол на вкус


1. Филето се почиства от жилите, нарязва се на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Гъбите се нарязват на половинки, чесънът – наситно.


2. В глинен гювеч се слага мазнина, след което се поставят месото, гъбите, чесънът, арпаджикът, морковите и лютеницата. Прибавят се 3 дафинови листа и зърната черен пипер, поръсва се с чубрицата и се посолява на вкус.


3. Налива се червеното вино и 1 ч. ч. вряла вода и се разбърква добре. Гювечът се захлупва и се поставя в предварително загрята до температура 250 градуса фурна. След като ястието кипне, температурата се намалява на 180 градуса. Пече се до готовност.



Свинско с кисели краставички


Необходими продукти:


500 г обезкостена свинска плешка
1 буркан кисели краставички
100 г глава целина
2 моркова
няколко грама масло или мас
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. сушен магданоз (4-5 клонки пресен)
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус


1. Месото се нарязва на хапки. Запържва се в предварително загрятата мазнина, като първите 2-3 минути се пържи под капак, без да се разбърква. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.


2. Целината се нарязва на кубчета, морковите – на кръгчета. Запържват се за 1 минута в мазнината на месото, след което отново се поставя месото. Поръсва се с червен пипер. Налива се гореща вода, така че да покрие зеленчуците. Посолява се, къкри 30-40 минути под капак.


3. 15 минути след като месото е започнало да се задушава, се налива разтвореното в топла вода доматено пюре. Добавят се нарязаните на ивички краставички. Ароматизира се с чубрицата и магданоза, долива се малко гореща вода.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    homeФорум SPIDER SPORT -> ВМ-НВХ Рецепти Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение

©2003-2015 SPIDER SPORT