Футбол

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Kupo
Ученик
Ученик

Футбол

Post by Kupo »

Здравейте,радвам се че открих този форум.Мисля че това е точното място на което съм попаднал.Така да започна аз тренирам футбол близо 11 години вече (сериозно се занимава) 184 и 74 кг(краен защитник).Знам че фитнеса може да ми бъде от голяма полза но тук вече съм малко объркан - маса ли да качвам,сила ли да правя,мускулна издръжливост или да ги комбинирам по 2-3 седмици от всяко?Изчел съм много материал и се чуствам доста объркан... ако има значение краката ми са много големи а тялото е добре оформено но сухо.В 90% от случаите нямам проблем с единоборствата,единствения проблем е екплозивното тръгване не е толкова експлозивно иначе съм бърз.Бих се радвал на всяко едно мнение по-въпроса - Благодаря на всички!
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Здравей!

В Спайдер Спорт се кондиционират професионално, професионални спортисти!
За оптимални резултати ти препоръчвам да осъществиш личен контакт с треньорсия екип. Телефона на Милко го има на началната страница на сайта.
Погледни и блога www.lichentrenior.com :)

Поздрави!
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
OldGreg
Студент
Студент

Post by OldGreg »

За тръгването ти трябва повече максимална сила и повече експлозивност - за целта клекове, обръщания, спринтове.... въпросът е как да ги съчетаеш с тренировките по спорта ти :thinking:
I do 5x5 with my 1RM.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Re: Футбол

Post by Милко Георгиев »

Kupo wrote:Здравейте,радвам се че открих този форум.Мисля че това е точното място на което съм попаднал.Така да започна аз тренирам футбол близо 11 години вече (сериозно се занимава) 184 и 74 кг(краен защитник).Знам че фитнеса може да ми бъде от голяма полза но тук вече съм малко объркан - маса ли да качвам,сила ли да правя,мускулна издръжливост или да ги комбинирам по 2-3 седмици от всяко?Изчел съм много материал и се чувствам доста объркан... ако има значение краката ми са много големи а тялото е добре оформено но сухо.В 90% от случаите нямам проблем с единоборствата,единствения проблем е експлозивното тръгване не е толкова експлозивно иначе съм бърз.Бих се радвал на всяко едно мнение по-въпроса - Благодаря на всички!
Винаги е важно да имаш по-високи атлетически показатели на по-ниско лично тегло, което е добре да се постига с покачване на първите.
Казали са ти вече, в основата на бягането и отскачането са клек, мъртва тяга и напади. След като бъдат овладяни технически и се достигне достатъчно ниво на сила се преминава към използването им за експлозивност и скорост.
Успоредно с тренировките с тежести е важно да се правят бегови упражнения.

Тоест, за момента нямаш нужда от повече маса, а от сила, експлозивност, скорост и подобряване уменията за старт и ускорение.

Кондиционен треньор
Post Reply