Здравейте.
Имал ли е някой подобно преживяване.
Вчера:
Закуска: 11.00 ч. 5 варени жълтъка,70 гр. сланина,50 гр. сирене,50 гр. картофи
Обяд: 16.00 ч. 200 гр. винен кебаб,без ориз
17.00 ч. леко гадене,неразположение в стомаха,преминало за около час,и в резултат посещение на WC в 21.00 ч.-разстройство
Вечеря: 20.30 ч. 70 гр. сланина,50 гр. картоф,100 гр. кюфте,100 гр. пържола
Днес: 2-3 ходенета по голяма нужда с общо 20-25 зелени,с големина и мекота на грахово зърно топчета.
Гугъл казва:билирубинови камъни от жлъчката.Прочиствала се един вид.
Това притеснително ли е?Ще ми се да вярвам,че многото мазнини през деня са предизвикали по-сериозна жлъчна секреция и тя е избутала камъчетата.Защо обаче ги е имало и ще ги има ли пак?Предполагам,че греша с храната-много протеин,много мазнини,хранене на по-малко от 5 часа,почти ежеседмични прегрешения с баница или торта,колкото и да ги отказвам постоянно ми се предлагат.Картофа вчера беше изключение,първият от години насам.Въглехидратите са ми от зеленчуци-зеле,чушки,домати,трушия.Не повече от 50 гр. на ден,често съм в кетоза.На НВ-ВМХ от 5 години,досега никакви проблеми,няколко пъти на ехограф,последният показа 3 мм камък в бъбрека(предполагам причината е същата като за жлъчните).
Като изключим прегрешенията по празниците следвам режима без прекъсвания и въглехидратни дни.Преди месец спрях кафето-за последната година прекалявах,стигал съм до 8 на ден,докато бях на гурбет. Предполагам,че ме е дехидратирало и натоварвало бъбреците.Вода минимум 2,5 литра на ден.Шоколад и алкохол много рядко,в малки количества.
Дайте съвети и препоръки.
Поздрави
Камъни в жлъчката
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
-
activnosportuvasht
- Ученик

- Милко Георгиев
- Академик

- vasko3dvideo
- Студент

castor, ти си измислил нов и експресен метод на чистене на жлъчка. Обикновено подготвителния период е дълъг завършващ с изпиването на чаша лимонов сок и чаша зехтин. Правилно си се ориентирал и не трябва да се притесняваш. Цял живот човек трупа камъни в черния дроб и жлъчката ( кой повече, кой по-малко). Аз си мислех, че е някакво шарлатанство и нещо зехтина и лимоновия сок правят реакция и се образуват камъни. Ама ти щом със сланиана си ги искарал...
Не е истина просто. Браво.