Дневникът на Addicted

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

addicted
Студент
Студент

Дневникът на Addicted

Post by addicted »

Здравейте на всички! Чета форума от много време и най-сетне реших да се присъединя. Тренирам усилено вече 4-ти месец 6 дни в седмицата и постоянно гледам да си подобрявам програмата. Храненето допреди 2 седмици ми беше НВД с % въглехидрати около 20, мазнини 20-30% и останалото протеин. Крайно мъчителен режим, особено имайки предвид, че не обичам особено месо, а яйцата ядях 1 цяло с 3 белтъка примерно. Не ме затрудняваше толкова спазването му, стриктна съм по отношение на храната, но резултатите ми не ме задоволяваха и след много четене тук реших да сменя на ВМ НВД и да сваля процентите на въглехидрати на около 10, които си набавям от зеленчуци и млечни продукти, плодове като цяло не ям, макар че ги обичам - от години съм се отказала от тях. Като цяло храненето ми винаги е било нисковъглехидратно, поради което режимите за хранене не ми се отразяват чак толкова много, но така или иначе цял живот ще е така при мен. Любимите ми упражнения са клек (в момента го правя с 20 кг), сумо клек (15 кг), тяга (30 кг) и лег преса от по-трудния вид (50 кг). Хоризонталната ми е прекалено лесна. :lol: Кардиото в началото беше повечко, но не виждах особени резултати, та сега е интервално и по-кратичко, освен ако не се чувствам много отпаднала - в такива дни правя нормално кардио по 30-40 минути.

Днес тренировката ми беше за гърди и гръб главно с изолирани упражнения, друг ден от седмицата правя с преобладаващи базови упражнения и тогава пак се тренира доста гръб. Не ми беше най-силната тренировка, но ми беше умаляло.

8 минути кростренажор загрявка
Изтласкване на щанга от лег 3 x 10 с 10 кг
Затваряне на ръце с дъмбели от лег 3 х 10 с по 5 кг
Избутване на машина за гръдни мускули 3 х 10 с 45 кг
Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват 3 x 10-12 с 15 кг
Гребане с щанга от наклон напред 3 х 10 с 10 кг
Придърпване на долен скрипец 3 х 10 с 15 кг
И убийте ме не знам как се казва машината, подобна е на придърпването на долен скрипец. И там 3 х 10 с 15 кг.
Интервално кардио 15 минути (спринт 30 секунди, 45-50 ходене), още 10 с нормална интензивност.

След тренировката - протеин.
Менюто ми за всеки ден е планирано и винаги си го спазвам:
3-4 яйца с 50-60 гр сирене
100-150 гр пилешко със сметана
100-150 гр кашкавал
30 гр сурови бадеми
100-150 гр краставици
30-40 гр маслини
Готвенето е с мас, че не мога да направя мазнините иначе. :)
Заедно с протеина правя около 1400-1500 калории, максимум стигам 1600. Това ми е личен успех, че преди не можех да ги правя над 1200, а изобщо не свалях. Страх ме е да не прекалявам с кашкавала и сиренето, но откакто ги вкарах в менюто и намалих месото се чувствам страшно добре и храносмилането ми се оправи. Мисля да изкарам така 2-3 седмици да видя резултатите, ако не ще намаля млечните. Мляко не ползвам, освен 1-2 пъти в седмицата буквално по 2 капки в протеина, колкото да не прилича на замърсена вода :D

Може би е добре да се отчета и като кг и размери.
На 23 години съм, 163, 67 кг.
Откакто тренирам на килограми не съм мръднала, талията от 77-78 в момента е 73 см, ханш от 112 на 110 :( (да, доста несъразмерна съм), но поне в ширина се е смалил и расте назад :D В бедрата също съм загубила около 3-4 см, но ми е много трудно да се меря на едно и също място и не мога да кажа със сигурност колко. Много ще съм благодарна на всякакви препоръки и съвети относно яденето и тренировките! :)
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Здравейте отново :)
Вчера пропуснах да се отчета, така че да наваксам:

Менюто ми беше: 1 протеинов шейк с вода, 4 яйца със 70-80гр сирене, 150 гр спанак и малко маруля с обезмаслено сирене, че ми стои от много време и трябва да го изям (около 100 гр), 30 гр сурови бадеми, 1 кисело мляко верея с парченца шоколад (единственото ми прегрешение в последните седмици :D), около 100 гр кашкавал. Май попрекалих откъм хранене, но поне направих хубава тренировка - базови упражнения + 20 минути интервално кардио на пътеката (30 секунди спринт, 45-60 ходене) и 3 пъти по 2 минути на степер, с почивка около минута. Накрая бях дроп :giggle:

Днес менюто ми е следното:
100 грама кашквал
3 варени яйца
Суров спанак 150 гр със сирене 100 гр
20 гр сурови бадеми
Пушена сьомга 100 гр

Ще тренирам само кардио, 15-20 минути интервално (30 спринт, 45-60 ходене), после няколко серии на степера и накрая вело 10-15 минути за почивка.

Напоследък съм спряла да ям месо, но в скоро време ще трябва да го вкарам отново, колкото и добре да се чувствам без него. :/
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Менюто за днес беше следното:

2 яйца с 50 гр сирене
50 гр кашкавал
100 гр моцарела
1 краставица
половин маруля
150 гр пилешко месо варено
100-150 гр варени броколи
1 протеинов шейк с вода

Тренировката пак беше кардио: 20 минути кростренажор, 10 степер, 10 на пътека като на определени интервали правих напади в движение, 15 вело. Имах енергия нещо. Утре - почивка
Yav
Студент
Студент

Post by Yav »

не знам дали смяташ някъде процентите, на око са ти малко мазнините като за ВМ-НВД, на фона на доста сухото пилешко, протеиновите шейкове и броколито тия кашкавалчета и моцарели се губят малко. защо пиеш тия шейкове, махни ги, гадни са. По-мазно месо яж и повече яйца :)
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Yav wrote:не знам дали смяташ някъде процентите, на око са ти малко мазнините като за ВМ-НВД, на фона на доста сухото пилешко, протеиновите шейкове и броколито тия кашкавалчета и моцарели се губят малко. защо пиеш тия шейкове, махни ги, гадни са. По-мазно месо яж и повече яйца :)
Мазнините в последните дни са ми доста малко наистина, мъча се да ги качвам с масло и сметана, но все още не мога да мина протеините без ядки и млечни (спрях ги, че нещо не свалям от много време)... Та така, днес 4 яйца, пак пилешко, малко свинско, салата, сега за вечеря ще ям пак свинско бая мазничко. А шейковете - просто след тренировка пия един шейк веднага за да се усвои бързо, а и има BCAA в него за по-бързо възстановяване. А и убива желанието за сладко, което ми е доста нужно, имайки предвид, че не ям никакви плодове. :(
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

addicted wrote:Колкото и да мъча масло и сметана, не става работата. 2 дни съм на по 1100 калории, ама какво да се прави. Ще тъпча пържоли до припадък, че днес нямах сила да тренирам като хората. :/ Иначе най-сетне мръднах на талия - 71 см е вече. :party: Това прави общо 6 см за около 3 месеца, което не е чак толкова лош резултат. Остават още 6 см от нея и още 16 от ханша :lol:

И едно въпросче: сметаната не се ли причислява към млечните?
1100 кк са малко - надявам се не ти е навик, въпреки, че като гледам какво е в началото на дневника ... Това, че като ядеш малко или въобще не ядеш ще постигнеш по-бързо резултати е заблуда ... постига се но с големи щети за тялото, също за дълго време и първо се губи активното тегло (мускули и органи и минерали от костите) и чак след това се свалят мазнините ... Трябва да махнеш този протеин, по разните боди-билдерски форуми може да се препоръчва, не и тук [ss_pompous_2] Не е ясно колко от него се усвоява, как се усвоява, как ти влияе на хормоните. ВМ-НВД и физическото натоварване, при здрави хора водят до балансиране на нивата на хормоните и там разните други химикали в организма - за това и се постигат положителни за здравето резултати. Протеина можеш да си набавяш чрез храната. Ако нещо липсва в нея и са необходими добавки, то това са витамини, минерали, омега-3, нещо което да ти балансира киселинността в организма, като сода бикарбонат, ако е необходимо - но всичко това са неща, които ще научиш, като минеш на второ ниво. Може би като добавка сега ти трябва само по един грам омега-3 = т.е. рибено масло, на ден.

Значи, нека разсъждаваме заедно.
Когато приемаш твърде малко храна, организмът ти е по-склонен да се освобождава от активното тегло за да намали енергийния разход, отколкото от натрупаните енергийни запаси - логиката е, че при минимален енергиен разход (при минимално активно тегло) ще стигнат за най-дълго време ... от друга страна тренираш и това активно тегло му трябва за да поема натоварването - надявам се става ясна логиката ... та за да се получи резултата трябва да създадеш подходящите условия - хем храната да е достатъчно хем да е малко по-малко от колкото ти трябва за поддържане на килограмите - тази малка разлика се компенсира от запасите.

В момента си 67 кг.
Да допуснем, че имаш 20% телесни мазни - това е важно, понеже базата е активното тегло.
Следователно активното ти тегло е: 67 - 0,2*67 = 54 кг.
На ден ти трябват около 2-2,5 грама протеин на килограм активно тегло (долната граница е за поддържане на активното тегло - горната отива на качване) - нека са 2,3 грама (ти тренираш хубаво е да натрупаш още малко мускули, които да започнат да горят по-бързо мазнините) - следователно на ден ти трябва 54*2,3= 125 грама протеин.
Схемата ма ВМ-НВД е горе долу така: 60% мазнини + 30% белтъчини + 10% въглехидрати.
Следователно дневните калории от протеин са: 125*4 = 500кк = 30% от дневната енергия.
Общият енергиен разход е: 472*(10/3) = 1700 кк
От него мазнините са 60% = 1700*0,6 = 1000 кк = 113 грама мазнини
Въглехидратите са 10% = 1700*0,1 = 170 кк = 43 грама
Това грубо пресметнато са 250 грама свинско (врат или бут или някоя друга шарена комбинация) + 6 яйца + 10 грама масло (за яйцата) + 10 грама зехтин в салатата или няколко маслини, ако предпочиташ.

29% телесни мазнини, които си написала ми се виждат много, особено - ако си ги мерила с машина не мисля, че трябва да и се доверяваш.
При тях се получава:
67*-0,29*67 = 48 кг - активно тегло
2,3*48 = 110 гр.протеин/ден
30%Б = 110*4 = 440 кк
60%М = 440*(10/3)*0,6 = 880 кк = 98 гр/ден
10%В = 440*(10/3)*0,1 = 146 кк = 37 кр/ден
Обща енергия за ден: 1466->1500 кк, което пак е доста повече от тези 1100.

Час и нещо писане -е за това не обичам да пиша по форуми :rolf: :star:

Поздрави!
Last edited by pa4080 on Sat May 03, 2014 00:10, edited 1 time in total.
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Относно тренировките.
За да има тялото стимул да натрупва мускули, трябва да бележиш прогрес в тежестите.
3х10 е добре. Принципно 20-30 повторения на упражнение са добре. С времето най-вероятно ще ги преструктурираш на 4х8 или 5х6 .... 5х5 и така в тази посока 8) Ще намалиш и броя на упражненията в тренировката, за да можеш да бележиш прогрес по отделните упражнения. Една стандартна, любителска тренировка трае 40-60 минути и в нея има общо взето от 60 до 120 повторения, в зависимост от протокола и тежестта. Твоите в момента са над 200, при толкова много повторения трудно ще можеш да увеличаваш тежестта. [ss_groggy_1]
Felix qui nihil debet.
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

pa4080 wrote:Относно тренировките.
За да има тялото стимул да натрупва мускули, трябва да бележиш прогрес в тежестите.
3х10 е добре. Принципно 20-30 повторения на упражнение са добре. С времето най-вероятно ще ги преструктурираш на 4х8 или 5х6 .... 5х5 и така в тази посока 8) Ще намалиш и броя на упражненията в тренировката, за да можеш да бележиш прогрес по отделните упражнения. Една стандартна, любителска тренировка трае 40-60 минути и в нея има общо взето от 60 до 120 повторения, в зависимост от протокола и тежестта. Твоите в момента са над 200, при толкова много повторения трудно ще можеш да увеличаваш тежестта. [ss_groggy_1]
Мерси много за хубавите съвети! :) Храненето не ми е винаги толкова малко, но в момента така се получава просто, по цял ден работа на компютър по дипломна, нямам и желание за ядене. :lol: Иначе в нормални условия си правя по 1400-1500 калории последните седмици. Като ограничавах мазнините не можех. Не знам до колко да вярвам на процента мазнини - по някаква формула изчислявах. И на мен ми прилоша като изписа, че имам 20 кг мазнини, но знае ли човек, може и да е вярно. :/ Тежестите гледам периодично да ги увеличавам, ще последвам съвета ти и ще почна да намалям повторенията и упражненията за сметка на тежестта. :)

Проблемът, който мен ме вълнува най-много, е дали да продължа да не приемам никакви плодове? Или след тренировка примерно бих могла да изяждам по една ябълка? Аз затова ги пия тея протеинови шейкове, когато хапвах ябълка тук и там не ги пиех. :/
One
Ученик
Ученик

Post by One »

Addicted, защо не опиташ поне седмица да си набавяш мазнините главно от месо и яйца? Поне да провериш как ще ти се отрази и дали ще имаш прогрес.
Струва ми се, че ядките, плодовете и шейковете забавят процеса. А и наистина се храниш малко.
Сутрин можеш да закусваш 2-3 яйца с малко бекон (50-100 гр. в зависимост от броя на яйцата). После за обяд свинска пържола с повечко масло или свински гърди с кожа и за вечеря свински дроб задушен на тиган с малко бекон.
Ако многото месо не ти понася може сутрин да хапваш 5 яйца с масло без нищо друго.

Ако ядеш сирена гледай въглехидратите на 100 гр да са 0,0%. Такива са хубавия пармезан, бри, камембер също. Но те са повече за аромат...не за основа при храненията. Още нещо - ако започнеш да ядеш свинско, е добре между всяко хранене да има поне 5 часа. Толкова време е нужно за храносмилането на свинското. За пилешко и риба мисля, че бяха 2-3 часа.
На хранене приемай по не по-малко от 500 кк - така тялото ти отчита, че изобщо е имало хранене. Тоест, остава спокойно и няма да задейства икономичния режим.

Тези принципи на хранене съм чела и тук, и на други места. Но по-важното е, че в момента ги прилагам върху себе си и работят. Затова си позволявам да ти ги препоръчвам:)

С две думи - пържолите са ти малко:)
Our generation thinks it's cool not to care. It's not. Effort is cool. Caring is cool. Staying loyal is cool.
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Мерси много, ще опитам да увелича пържолите наистина и това за 500 калории на ядене не го знаех, дано и при мен да свърши работа. Аз на ядене не приемам повече от 300 май. Не съм от най-месоядните, но ще си дам зор със свинското, не ми пречи. Иначе както казах по-горе: спряла съм млечни, ядки и всякакви плодове. Аз и в началото на режима бях така, но приемах повече въглехидрати (около 20%). Когато намалих въглехидратите до 5-10% прибавих млечните и ядките. Сега пак без тях... Надявам се скоро да се похваля с хубави резултати, ама нещо взех да се отчайвам. :(
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Без тренировка днес. :( Храната:

2 кафета с 40 гр сметана 10% масленост :lol:
4 яйца
150-200 гр свинско с лук
около 20-30 гр масло
80-100 гр пилешко (беше ми останало от оня ден и трябваше да го изям)
3 домата, 1 краставица + зехтин
200 гр кисело мляко с канела (това трябваше да го пропусна, ама така или иначе имам 2 млека, които стоят от сума време и не ми се хвърлят)

Грубо около 1500 калории съм направила, като вече няма пилешко и го заменя със свинско ще ги вдигна повече :)

Edit: Огладнях нещо и реших да хапна още 30 гр масло. :oops:
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Днес правих 10 минути загрявка кардио, после корем (отегчителна тренировка, няма защо да я описвам) и приключих с интервално кардио 20 минути и още 7-8 минути монотонно. Усещам че почна да ми се възвръща силата и утре смятам да вдигам тежко :D

Храната:
7 яйца
100 гр свинска вратна пържола с лук
40-50 гр масло
50 гр маслини
300 гр краставици
една голяма салата от маруля
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Тренировката: 10 минути загрявка крос тренажор, тяга 25 кг 3х10, сумо клек с 10 кг 3х10, хиперекстензии с 10 кг 3х10 и ме заболя коляното страшно много :headbang: Изчаках 5-10 минути да мине малко и си направих директно интервалното: 5 минути ходене, 12-13 минути 30 секунди спринт 45 ходене и завърших с вървене по наклон още 5 минутки някъде. Коляното още си боли, дано да мине до утре. :(

Храната:
180 гр свински врат
2 краставици, 300 гр домати
4 яйца
50 гр масло
50 гр маслини
200 гр кисело мляко с 1 чаена лъжичка какао и буквално половин чаена лъжичка кокосово масло :(
2 кафета с по 20 гр сметана 10%

Това кисело мляко не трябваше да го ям, че с него минах 20 гр въглехидрат на ден, която ми е основната цел по отношение на храненето. Но да се надяваме че няма да навреди толкова, все още съм под 40 гр на ден.
addicted
Студент
Студент

Post by addicted »

Менюто за днес:

Свински пържоли (взех ги овкусени, надявам се да са нямали нещо, което не трябва да ям :lol: ) с малко мас на тиган - 220 гр
5 яйца
50 гр маслини
30-40 гр масло
2 краставици, 1 домат
3 кафета с по 2 сметани 10% масленост :oops:

Купих си някаква маслинова паста със зехтин - огромна грешка. Май килограми сол са изсипвали вътре. :no: Ама изядох 2 хапки, така и така е купена вече.

Тренировката след 2 часа.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

addicted wrote: Проблемът, който мен ме вълнува най-много, е дали да продължа да не приемам никакви плодове? Или след тренировка примерно бих могла да изяждам по една ябълка? Аз затова ги пия тея протеинови шейкове, когато хапвах ябълка тук и там не ги пиех. :/
При всички положения бих предпочел ябълката - добре e дa бъде около час преди хранене или около три след, за да не бълбука корема и там каквото става :D
Felix qui nihil debet.
Post Reply