Всяко мнение ще е от полза, с колкото повече линкове, толкова по-добре
След скъсан ахилес..?
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
След скъсан ахилес..?
Не, не съм аз
Мой близък наскоро постигна това геройство. 30-годишен, здрав, прав мъж без сериозни здравословни проблеми (и с незначително наднормено тегло, ако изобщо), спортува от дете. Не е част от ВМ-НВХ обществото ни и НЕ приема идеи, до които не е стигнал сам. Нямам поглед над начина му на хранене като цяло, но понякога има много абсурдни изказвания... При игра на бадминтон преди 3 седмици къса ахилес, известно време след това решиха да го шият, вместо да оставят да зарасне сам. Сега е с гипс и се чудя - какво се случва след това? Доколкото аз знам, рехабилитацията отнема месеци? Най-важния ми въпрос - това късане на 30 год. предполага доста слаби връзки като цяло, оттам стави и пр. Какво може да се предприеме за заздравяването им (специфично натоварване, добавки, etc) ? Аз си мислех за костния бульон, но просто така няма да го убедя да вари кокали по 8 часа...
Last edited by Petia on Thu Jul 10, 2014 10:42, edited 1 time in total.
"Животът скрит е в дребните неща.
В жест най-обикновен, ала човешки..."
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
В жест най-обикновен, ала човешки..."
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
- Милко Георгиев
- Академик

Скъсан ахилес означава:
- скъсен (и силен) прасец
- слаб (и неумел) медиален глутеус
- ленив/неумел глезен
- липса на правилни умения/движения при напад и смяна на посока (foot work)
След възстановяване на травмата приятелят ти да ме потърси, ако иска да си реши проблемите с двигателната култура и с произтичащите последствия. Ако ли не - да медитира върху списъка по-горе. Ако и това не ... то да се оправя
За храненето също да се оправя
- скъсен (и силен) прасец
- слаб (и неумел) медиален глутеус
- ленив/неумел глезен
- липса на правилни умения/движения при напад и смяна на посока (foot work)
След възстановяване на травмата приятелят ти да ме потърси, ако иска да си реши проблемите с двигателната култура и с произтичащите последствия. Ако ли не - да медитира върху списъка по-горе. Ако и това не ... то да се оправя
За храненето също да се оправя
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

Остава медитациятаPetia wrote:За добро или лошо, той не живее в България. Какво да правя при това положение?Милко Георгиев wrote:
След възстановяване на травмата приятелят ти да ме потърси, ако иска да си реши проблемите с двигателната култура и с произтичащите последствия.
Шегата настрана, няма какво повече да кажа/направя дистанционно.
Ако се сещаш нещо - казвай.
Кондиционен треньор
Спрямо това, което Милко е написал, може би в материалите на Павел Цацулин (сещам се за super joints) или в следващия линк, могат да се намерят идеи.
Noodle wrote:Аз също ползвам редица упражнения от Assess&Correct. Хубавото на това ръководство е, че в началото има разни тестове, по които да се ориентираш какво не ти е наред и да си подбереш необходимите упражнения според нивото на собствените ти възможности.
Ето направо линк с още няколко книжки от Ерик Креси: http://dox.bg/files/dw?a=ec548dcb43
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.