Помощ изготвяне на програма

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Uinen
Ученик
Ученик

Помощ изготвяне на програма

Post by Uinen »

Здравейте!

След прекалено много години встрани от правия път най-накрая се връщам към истината, а именно ВМ-НВХ и тренирането с тежести.
От 15 септември започнах да ходя на фитнес, но не съм доволна от натоварването и трябва да оптимизирам програмата си, за което моля за вашето съдействие.

Цел - сваляне на огромно количество килограми (50) и топене на мазнините.

Какви са тренировките ми в момента:
Машина, която не знам как се казва (май е за предмищница)... слагаш колкото тежести искаш, зад гърба са, седнал си, над раменете има лостове, които избутвам нагоре... :lol: 5@15кг., 5х5@17кг.
Придърпване на скрипец към гърди - 5@45кг., 5х5@50кг.
Cable Pushdown - 5@5-8@25кг.
Лег преса - 5@150кг. 5х5@200кг.
Екстензии машина - 5х5@макс. тежести (175-180кг. някъде)

Това беше от днес, предишните пъти имаше и на машина сгъване/навеждане към колената като бутам с гърди - 5х5@88кг. и машина ... седнал си, разкрачен и прибираш краката един към друг (ама описание...) 5х5@88кг.

Много машини, но просто не знам какво да правя. Едно време правех мъртва тяга и клек, но сега честно казано ме е страх, защото имам проблеми с колената и кръста... не знам колан и наколенки дали биха били достатъчни...

И така, моля за помощ за програма. :) Ходя 3 пъти през седмицата.
Everything has its beauty, but not everyone sees it.
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

За сваляне на кг си следи внимателно количеството и качеството на храната.

За тренировките - при наличие на някакви травми, които не са ясни какви са, е изключително трудно да се дава съвет онлайн. Най-добрият ти вариант е да си запишеш час и да се разходиш до СпайдърСпорт за консултация.
Uinen
Ученик
Ученик

Post by Uinen »

За съжаление съм в Пловдив и не се очертава скоро път към София. :-( Освен да си пробвам старата програма внимателно, но някъде бях чела Милко да пише, ако не се лъжа, че в една тренировка клек и мъртва тяга не било много ок, а именно така правех преди години...
Everything has its beauty, but not everyone sees it.
Post Reply