|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Margi Асистент

Юзър от: 31 Май 2009 Мнения: 84
|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2018 10:56 Заглавие: след дълга пауза, как? |
|
|
Здравейте,
След мнооооого дълга пауза, трудна бременност, раждане, много трудна първа година с бебе, съм готова да се върна отново в света на хората, които са горе-дору във форма. Имам около 20кг отгоре. Пробвам спорт, но съм в много лоша кондиция, след 5 клека ме болят мускулите както никога преди.
Храната я оправих и свалям баааавно.
Как да започна да тренирам? Имате ли някакви съвети? За тежести не може и да става дума май. Да изчакам ли първо да поотслабна и тогава да тренирам, а сега само да се движа много през деня? Нямам си идея, никога не съм била тоооолкова зле.
Благодаря!
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Милко Георгиев Академик

Юзър от: 05 Сеп 2004 Мнения: 1087 Живее в: София
|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2018 08:33 Заглавие: Re: след дълга пауза, как? |
|
|
Margi написа: | Здравейте,
След мнооооого дълга пауза, трудна бременност, раждане, много трудна първа година с бебе, съм готова да се върна отново в света на хората, които са горе-дору във форма. Имам около 20кг отгоре. Пробвам спорт, но съм в много лоша кондиция, след 5 клека ме болят мускулите както никога преди.
Храната я оправих и свалям баааавно.
Как да започна да тренирам? Имате ли някакви съвети? За тежести не може и да става дума май. Да изчакам ли първо да поотслабна и тогава да тренирам, а сега само да се движа много през деня? Нямам си идея, никога не съм била тоооолкова зле.
Благодаря! |
Важно е да започнеш редовно и най-вече постепенно да напредваш. Без претоварване, защото първо това ще забави прогреса от постоянни мускулни трески и липса на превъзстановяване. Бързото нарастване на силата при тренирал преди човек застрашава по-инертните тъкани като сухожилията. Затова бъди редовна и напредвай умерено, дори нека го кажа "бавно".
Новото начало е време да се обърне специално внимание на техниката на движенията - подредба на ставите, мобилност.
Относно храненето ВМ-НВХ няма алтернатива. Повтарям го вече 16 години  _________________
Кондиционен треньор
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Margi Асистент

Юзър от: 31 Май 2009 Мнения: 84
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2018 11:07 Заглавие: |
|
|
Милко, много благодаря за отговора! ВМНВХ си ям от години, но си хапвах доооооста при стреса... и ядях много шоколад, което прави, че не съм яла както трябва де, може би даже е било ВМВВХ докато съм била с бебо! Уффф, сложно! Карам си аз бавно, явно ще ми трябва много време този път!
Поздрави :)
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|