Здравейте!
Направо на въпроса-
ако трябва да изберем дърпащо движение,ренегатското гребане превъзхожда ли набирането? В този ред на мисли "лежанката на Милко" по-добра ли е от кофичките при бутащите?Или пък самите движения са взаимно незаменими и е по-добре да се правят и двете.
Така и така пиша, желая да благодаря за хубавия блог и форум.Преди една година един приятел ми каза за спайдър спорт и от тогава вече знам какво е истинското в храненето и спорта.Жалко,че съм на други край на България и не мога да се възползвам от услугите на студиото.
Упражнения
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Краткият отговор на този въпрос е да комбинираш въпросните движенияspkzzz wrote:A ако говорим за кондиционно трениране,където е важно да работи цялото тяло в упражнението,пак ли е така? Имам предвид, когато тренираме за да сме по-добри в спорта и всекидневието,а не за да сме по-добри в дигането на тежести.
Re: Упражнения
За мен ренегатското и набирането са принципно различни, аз лично ренегатското не го причислявам толкова към дърпащите, колкото към усукващите. Същото и с лежанката на Милко, където има елемент на усукване, който отсъства при кофичките. Отделно, че са в различни равнини, т.е. няма как да се прави сравнение и избор според мен.spkzzz wrote:Здравейте!
ако трябва да изберем дърпащо движение,ренегатското гребане превъзхожда ли набирането? В този ред на мисли "лежанката на Милко" по-добра ли е от кофичките при бутащите?Или пък самите движения са взаимно незаменими и е по-добре да се правят и двете.
- Милко Георгиев
- Академик

Да, набирането е най-доброто дърпащо.
При бутането има доста варианти - кофички, военна/странична.
Има два основни принципа за пълноценност:
- комплексност - да съчетава основни движения - лежанката на Милко включва бутане и усукване.
- дължина на кинетичната верига - най-дългата е от единия долен крайник до диагоналния горен крайник. Ренегатското е доста чиста версия, лежанката на Милко също го има, full contact twist на един крак го има.
Освобождаването на свободните тежести е еволюцията, която следва. Пренасяне на тежестта от един крак на друг, смяна на посока и прочие.
При бутането има доста варианти - кофички, военна/странична.
Има два основни принципа за пълноценност:
- комплексност - да съчетава основни движения - лежанката на Милко включва бутане и усукване.
- дължина на кинетичната верига - най-дългата е от единия долен крайник до диагоналния горен крайник. Ренегатското е доста чиста версия, лежанката на Милко също го има, full contact twist на един крак го има.
Освобождаването на свободните тежести е еволюцията, която следва. Пренасяне на тежестта от един крак на друг, смяна на посока и прочие.
Кондиционен треньор