Вальо wrote:
Скрипец 5х5 @ 90 кг (скоро свършват тежестите на скрипеца)
Военна преса 3х5 @ 60 кг 2х4 @ 60 кг много измъчени
Лежанката на Милко 5х5 @ 25 кг (много ме радва как натоварва и корема)
Ренегатско 5х5 @ 22,5 кг правя го все по-бавно
Вальо wrote:
Малко нелогично ми се струва с активно да се прави калкулацията затова и питам
Ами аз го установих по метода проба-грешка. Един месец бях на калории сметнати с общото тегло и на следващото мерене бях с 1 кг. нагоре. Следващия месец си преизчислих разхода, но този път с активното и на следващото мерене си бях същите кг. При мен разликата между активно и общо тегло е около 5-6 кг.
Като се замисля мазнините също изискват някаква енергия за своето съществуване, вероятно по-малка от тази на активното, и може би най-правилно е да се прави някаква средна стойност между двете, ако разликата им е прекалено голяма
Предполагам става въпрос за тази формула: http://spidersport.com/weight-control.php РП се смята с общото тегло.
Проблема, който забелязвам при неправилно изчислени калории за поддържане по-често е неадекватно избран коефицент.
Трети ден поред ми дойде леко в повече и усетих умората:
Скрипец 5х5 @ 95 кг
Лежанката на Милко 5х5 @ 30 кг
Ренегатско гребане 5х5 @ 22,5 кг
Странична преса 2х5 @ 25 кг, 3х5 @ 22,5
След като съм тренирал вече доста време дали да продължавам с half stamina или със стандартната. Малко ще ми се развали удоволствието да правя 5 серии с една и съща тежест, но пък ефекта е по-голям.
П.С: Четейки си за стамините ми стана странно, че имаме информацията на английски вместо на български.
Целта е нарастване на издържливостта и силата и оформяне на едно хармонично тяло. Аз дребен не мога да стана, но не искам големи баници, а стегнато тяло и добра кондиция.