2 месеца на ВМ-НВД и въпрос за калориен дефицит

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
andreydimitrov
Ученик
Ученик

2 месеца на ВМ-НВД и въпрос за калориен дефицит

Post by andreydimitrov »

Здравейте,
вече 2 месеца съм на ВМ-НВД и съм щаслив, че открих истинският начин на хранене.

Досегашното ми хранене включваше изобилно количество въглехидрати... докато кантара не показа 120кг. Висок съм 186, 31г.

Намерих сайта на Милко Георгиев, а от там изчетох много статии за мазнинното хранене.

От началото на септември се храня високо мазнинно - ниско въглехидратно, като спазвам пропорцията 60/25/15. Също така започнах да ходя на фитнес, 5-6 пъти седмично, само тежести без кардио.

Свалих 9 кг, сега съм 111 кг.

Проблемът ми е, че не знам на колко калории да задам дневния си прием. Наясно съм, че ако приемам малко калории ще вляза в икономичен режим, както и съм наясно, че ми е нужен лек калориен дефицит, но не знам точно колко.

В момента съм на 2300 кал, чувствам се добре, не съм гладен, но забелязах, че вече по-трудно свалям килограми. Чудя се какво да правя - дали да намаля калориите или да ги увелича.

По груби сметки, оптималния ми калориен прием би трябвало да е около 3000 кал.

И още един въпрос - как мога да си изчисля колко килограма ми е чистата мускулна маса?

Ще се радвам на отговори и градивен диалог :)
Trip
Студент
Студент

Post by Trip »

Чистата ти маса ще ти стане ясна само след изчисляване на мазнините :) Впрочем, възможно е да изместваш съотношението мазнини/активно тегло в полза на второто, без да си променяш общото тегло, така че не се обезкуражавай, задето не мръдва кантарът :)

Бих ти препоръчал да пробваш седмица без никаква скорбяла и минимална захар в храната. Отделно, ако имаш волята, пробвай да докараш до минимум млечните продукти. Горните неща биха могли да ти причиняват платото, било то чрез някакви възпалителни процеси, било то чрез задържане на вода или силна инсулинова реакция в случая с млечните.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Вероятно си виждал тези теми:
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=7009
http://spidersport.com/weight-control.php

Щом не си гладен, тези 2300 кк изглеждат добре. Започни да увеличаваш движението вместо да намаляш храната допълнително. Лицеви опори, изкачване на стълби, по-интензивна гимнастика, някакви такива неща. 20-25 минути на ден ще са добро начало.

Поздрави!

п.п. Ще преместя темата ти в дневници и резултати, изглежда ми като по-подходящо място.
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Post Reply