Много висока температура
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- cremcaramel
- Ст. асистент

Много висока температура
Здравейте,
Тази година за втори път ме тръшна някакъв вирус. Понеже кашлях много кофти се прежалих да ида на лекар и както можете да се сетите ми изписа антибиотик... дотук добре, но температурата ми вместо да пада, се увеличава и в момента е 39.5. Лекарката ми каза да не я свалям рязко, от друга страна ми каза да пия течен аналгин и парацетамол. И аз се чудя в момента какво да правя. Някой някаква идея?
Просто се чудя дали температурата няма да си мине сама след няколко дни... не знам.
А всъщност защо се вдига температурата?
Тази година за втори път ме тръшна някакъв вирус. Понеже кашлях много кофти се прежалих да ида на лекар и както можете да се сетите ми изписа антибиотик... дотук добре, но температурата ми вместо да пада, се увеличава и в момента е 39.5. Лекарката ми каза да не я свалям рязко, от друга страна ми каза да пия течен аналгин и парацетамол. И аз се чудя в момента какво да правя. Някой някаква идея?
Просто се чудя дали температурата няма да си мине сама след няколко дни... не знам.
А всъщност защо се вдига температурата?
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Low fat - low food
- cremcaramel
- Ст. асистент

Температурата убива бацилите тва е вярно, но над 39 градуса и то за голям човек вече е много, увиивай се се в ледени чашафи мокри с оцет и вода, до 5мин.спада, ако пак се качи-пак се увиваш.Помага гарантирано! аз като малка над 40 съм вдигала, иначе течният аналгин пак я сваля.И си пии антибиотика не се дърпай, защото ама от грипове и вируси тая година
след няколко дена ще ти светне от антибиотика, аз само тях като лекарства признавам.
Скорошно оздравяване
Скорошно оздравяване
Антибиотиците не помагат за сваляне на температурата. Знам, че грипът не се влияе от антибиотици. Ако не се улучи правилният антибиотик, ще нанесеш кофти последици на организма.
Аз съм боледувала много от различни *тежки* болести и могат да ми дадат антибиотик, само ако съм в безпомощно състояние.
Аз пия Цитросепт, когато съм болна -това е концентриран екстракт от грейпфрут- или Осцилококцинум.
Както Jaho правилно ти е казал, температурата се вдига, като отговор на имунната система срещу вирусите
Пожелавам ти бързо оздравяване!
Аз съм боледувала много от различни *тежки* болести и могат да ми дадат антибиотик, само ако съм в безпомощно състояние.
Аз пия Цитросепт, когато съм болна -това е концентриран екстракт от грейпфрут- или Осцилококцинум.
Както Jaho правилно ти е казал, температурата се вдига, като отговор на имунната система срещу вирусите
Пожелавам ти бързо оздравяване!
- cremcaramel
- Ст. асистент

Пия го естествено, щом съм го купила, а и положението е много зле. Мислех си за това с увиването с мокър чаршаф или кърпа. Макар че не ми се ще, може и към него да прибегна. Също пия някакъв сироп за кашлица, който сладни
На опаковката пише, че 5мл са еквивалентни 0.34 хлебни единици, каквото и да означава това. Някой има ли идея колко въглехидрати са това?
Low fat - low food
Low fat - low food
Хлебните единици са мярка за диабетиците. Под 1 значи са подсладители някакви, но пък сега видях, че се отнася за 5 мл, така че и захар може да е.
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
Мацка ти се излекувай, не гледай колко е сладък сирпопа, няма да го пиеш 1 месец, я!Излишно е точно на тебе да казвам да ядеш лимониcremcaramel wrote:Пия го естествено, щом съм го купила, а и положението е много зле. Мислех си за това с увиването с мокър чаршаф или кърпа. Макар че не ми се ще, може и към него да прибегна. Също пия някакъв сироп за кашлица, който сладниНа опаковката пише, че 5мл са еквивалентни 0.34 хлебни единици, каквото и да означава това. Някой има ли идея колко въглехидрати са това?
Ох много лекари май станахме
Горе главата с тебе сме
Всъщност антибиотиците са безполезни срещу вируси. Дават се с превантивна цел, за да не се получат допълнителни заболявания докато имунната ти система се сражава с вирусите. Пневмонията например често е бактериална и антибиотиците там имат смисъл. Вземай много витамин C и не допускай температурата да се задържа над 39.
We have nothing to fear but fear itself.
- cremcaramel
- Ст. асистент

Да, всъщност като прочетох сега листовката на антибиотика (снощи изобщо не бях в състояние) пише, че е за дихателни инфекции. Сигурно заради кашлицата ми го е дала. Тя действително се пооправи. Захар има в тоя сироп, то пише. Не е наистина много сладък, просто ми беше интересно за тия хлебни единици. Температурата падна на 37.5. Бях заспала и се изпотила като прасе 
Лошото е, че нямам никакъв апетит. Ядох само един грепфрут и малко сушеница преди малко. Благодаря за всички за съветите
Лошото е, че нямам никакъв апетит. Ядох само един грепфрут и малко сушеница преди малко. Благодаря за всички за съветите
Low fat - low food
Low fat - low food
- Ани Илиева
- Ученик

- cremcaramel
- Ст. асистент