За яйцата

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
no_bs
Ученик
Ученик

За яйцата

Post by no_bs »

Това бих искала да послужи за нещо като напомняне на всички, които като мен имат периоди на издънки и нерационален глад. Хапвайте яйца! Всеки път, когато си наложа да намеря време да си направя яйца за закуска се убеждавам как ме засищат идеално и за достатъчно време. Да, но след време пак забравям за чудотворните им свойства и пак почвам да ям неща, които не че са лоши или не са НВД, но с тях става така, че в 10 сутринта пак съм изгладняла.

Та лозунгът е "Не забравяйте яйцата". И въобще тръгнат ли нещата на зле, най-добрият ви приятел е планирането на храната от предния ден. Една от азбучните истини, които знам наизуст, но пък редовно забравям да прилагам. :)
iva_8503
Ученик
Ученик

Post by iva_8503 »

Напълно съгласна! Откакто смених закуската от "бъркоч" -( така нареченото кис.мляко с трици, канели, и кой каквото иска) с варени яйца и до 12 часа съм сита и само вода пия, а преди с тва мляко след 2 часа вече бях пак хем гладна, хем подута :twisted:
П.С.Идеална закуска
2(3) варени яйца, с масло(докато са още топли, за да се разтопи :wink: , поръсени със шарена сол, гарнитура-домат и/или краставица/или чушка. Аз вече от около 3 седм. закусвам всеки Божи ден това и пак не ми омръзва, да же ме вдига от леглото сутрин :D
Uinen
Ученик
Ученик

Post by Uinen »

iva_8503 wrote: В тоя повод, по колко яйца на ден са допустими? :roll:
Ами май по колкото ти се ядат :P Стига да си влизаш в калориите :D
Everything has its beauty, but not everyone sees it.
no_bs
Ученик
Ученик

Post by no_bs »

Според мен е допустимо да си хапваш колкото яйца ти се ще.
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

Който иска да се засити да комбинира бъркани яйца + дроб в масло. Гаранция няма да може да изяде много.
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

cranberry wrote:в какво ги разнасяш насам-натам бърканите яйца?
има едни формички от фолио в различни размери (имат и дебело картонче, което служи за капаче). аз минах на тях, защото ми писна да нося кутии.
така минах на варианта ядеш-хвърляш.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Tallasum
Ученик
Ученик

Post by Tallasum »

Варени яйца се белят най-лесно, когато рязко се охладят след като свършим с варенето.

Просто изливате врялата вода и ги оставяте да поседят на течаща студена (или я сменяте от време на време ако ви се струва много разхитително) за 5-10 мин.

Така ципата, която се намира между черупката и белтъка се отделя по-лесно и яйцето остава цяло.
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

PowerWithin wrote:А аз от мама знам, че солта се прибавя, за да не се "разтекат", ако случайно се спукат по време на варенето...
Да. За да се изравни осмотичното налягане.
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
Post Reply